medjimurjepress@gmail.com

Novi nemili događaji u Piškorovcu

Srijeda, 22. travnja 2020. godine

NEDOZVOLJENA TRGOVINA

U osobnom automobilu prevozili 180,5 kilograma rezanog duhana

Jučer, 22. travnja 2020. godine u 15 sati i 20 minuta policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske, prilikom nadzora prometa u Svetom Križu (izlazak s autoceste), zaustavili su Chrysler Voyager, slavonsko-brodskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 55-godišnjak, dok se na mjestu suvozača nalazio 35-godišnjak.

Pregledom prtljažnog prostora vozila policijski službenici uočili su PVC vreću ispunjenu rezanim duhanom.

Zbog sumnje u počinjanje kaznenog djela nedozvoljene trgovine, osobe i vozilo prepraćeni su u sjedište Policijske uprave međimurske u Čakovcu, gdje je temeljem naloga nadležnog suda pretraženo vozilo. Prilikom pretrage je pronađeno i oduzeto 180,5 kilograma rezanog duhana.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako su 55-godišnjak područja grada Zagreba i 35-godišnjak s područja grada Petrinje, počinili kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

Protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se kaznena prijava.

PROMETNE NESREĆE / JAVNI RED I MIR

Dvadesetogodišnjaka zbog prouzrokovane prometne nesreće napala trojica mladića

Jučer, 22. travnja 2020. godine nešto poslije 15 sati u Piškorovcu dogodila se prometa nesreća u kojoj je ozlijeđeno dijete.

Upravljajući Fiat Bravom, čakovečkih registarskih oznaka, bez položenog vozačkog ispita, 20-godišnji vozač izlaskom iz zavoja prešao je automobilom na suprotnu stranu kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u dijete koje je stajalo uz rub kolnika.

Privatnim vozilom ozlijeđeno dijete prevezeno je u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je zadržano na liječenju, dok će se ozljede okvalificirati naknadno.

Neposredno nakon opisane prometne nesreće dvojica maloljetnika i 22-godišnjak na dvorištu kuće u Piškorovcu fizički su napali 20-godišnjeg vozača Fiata zbog prouzrokovane prometne nesreće, te ga pritom lakše ozlijedili. Ujedno, trojica napadača tom su prilikom oštetili stakla na Fiatu. Prema procjeni 21-godišnje vlasnice materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna, dok prijedlog za kaznenim progonom nije željela podnijeti (kazneno djelo .

Prema dvojici maloljetnika s područja Međimurske županije i protiv 22-godišnjaka s područja općine Mala Subotica, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*