Obavljen očevid požara u Držimurcu

Vikend 7. 8. i 9. rujna 2018. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su četiri krađe od kojih jedna gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i jedna teška krađa, od čega izdvajamo:

Tijekom noći s 6. na 7. rujna (s četvrtka na petak) u Kotoribi, u industrijskoj zoni jug, nepoznati počinitelj je provalio u ograđeni prostor privatnog poduzeća odakle je ukrao ljestve i nekoliko drvenih fosni, ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

RAZBOJNIŠTVO

Trojac napao mladiće

U nedjelju, 9. rujna, pola sata poslije noći, u Čakovcu, Ulici Valenta Morandinija, tri mlađe muške osobe presrele su 18 i 19-godišnjake te ih tražeći novac verbalno i fizički napale, nakon čega su 18-godišnjaku iz novčanika ukrali više desetaka kuna.

Pregledom u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je da su 18 i 19-godišnjaci lakše ozlijeđeni.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec, nedaleko mjesta događaja zatečena su trojica maloljetnika s područja Međimurske županije koji su dovedeni u prostorije Policijske postaje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su maloljetnici počinili kazneno djelo Razbojništvo te će se protiv njih podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE

1) U nedjelju, 9. rujna oko 18 sati između naselja Prelog i Cirkovljan dogodila se prometna nesreća u kojoj je 31-godišnji vozač osobnog automobila njemačkih nacionalnih oznaka obavljao pretjecanje drugog osobnog automobila, a da mu prometna traka kojom je obavljao pretjecanje nije na dovoljnoj udaljenosti bila slobodna. Zbog toga je u izbjegavanju sudara vozilom sišao izvan kolnika na poljoprivrednu površinu gdje je izgubio nadzor nad upravljanjem i prevrnuo se na krov.

Nakon prometne nesreće vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

2) U nedjelju, 9. rujna oko 13,50 sati između naselja Sveti Križ i Prelog, dogodila se prometna nesreća u kojoj 25-godišnji vozač motocikla čakovečkih ragistarskih oznaka, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste. Zbog toga je u zavoju sišao vozilom izvan kolnika na poljoprivrednu površinu gdje se prevrnuo i pao na tlo.

Nakon prometne nesreće vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

DOPUNA INFORMACIJE ZA POŽAR NA GRAĐEVINSKOM OBJEKTU

Obavljen očevid požara u Držimurcu

U petak, 7. rujna u jutarnjim satima na mjestu požara u Držimurcu obavljen je očevid u kojem je sudjelovao i inspektor za zaštitu od požara Policijske uprave međimurske. Utvrđeno je da su isključeni prirodni i tehnički uzroci požara, dok se poduzeta ljudska radnja ne može isključiti.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJA

Prometne nesreće tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama i jedna s nastalom materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama lakše su ozlijeđeni 64, 54, 32 i 18-godišnji vozači osobnih automobila i 31-godišnji vozač mopeda, dok su teško ozlijeđeni 39-godišnji vozač osobnog automobila i 25-godišnji vozač motocikla.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – tri prometne nesreće,

  • nepropisno uključivanje u promet – dvije prometne nesreće,

  • nepropisno pretjecanje – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača.

Najveća koncentracija utvrđena je kod 31-godišnjeg vozača mopeda s područja općine Donji Vidovec u koncentraciji od 1,64 grama po kilogramu, u prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom koja se dogodila u Donjem Vidovcu, u nedjelju, 9. rujna oko 18 sati.

(Danijela Turk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*