Međimurje Press
Policija

Objavom na društvenim mrežama veličao nacistički pokret

Srijeda, 1. travnja 2020. godine

TEŠKA KRAĐA

Donji Zebanec – provala u vikendicu

U razdoblju od 30. ožujka do 1. travnja ove godine u Donjem Zebancu, nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu, vlasništvo 48-godišnjakinje, odakle je potom ukrao razne prehrambene proizvode, kuhinjski pribor, alkoholna pića te radio budilicu.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PREKRŠAJ NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA

Objavom na društvenoj mreži 40-godišnjak veličao nacistički pokret

Jučer, 1. travnja 2020. godine 40-godišnjak s područja grada Prelog putem svog profila otvorenog na društvenoj mreži objavio je fotografiju osobe u uniformi s nacističkim obilježjima i time remetio javni red i mir veličanjem nacističkog pokreta. Fotografija je objavom putem društvene mreže bila dostupna široj javnosti.

Protiv okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (prekršajni odjel) zbog počinjenja prekršaja iz članka 5. Zaklona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

INFORMACIJA / NAJAVA

Najava aktivnosti PU međimurske na suzbijanju najtežih prometnih prekršaja

Sutra (petak), 3. travnja 2020. godine od 16 do 24 sata policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije Četiri ubojice u prometu”.

Kako smo već ranije najavili, međimurska policija kontinuirano nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.

Policijski službenici tijekom akcije posebnu pozornost posvetit će prekršajima iz tzv. grupacije „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i na suzbijanje prekršaja vozača motocikala i mopeda. Naravno, pod posebnim nadzorom bit će i ponavljači teških prometnih prekršaja, „recidivisti“.

Nadzor prometa vršit će se na većem broju lokacija diljem Međimurske županije, a u poduzimanje najavljenih aktivnosti uključit će se svi raspoloživi ljudski i tehnički resursi (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, stacionarni i mobilni uređaji za mjerenje brzine, motocikli, „presretači“ i dr.).

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja