Međimurje Press
Policija

OPREZ, čuvajte se domišljatih prevaranata koji garantiraju sigurne dobitke na kladionicama!

Prije nekoliko dana 25-godišnjakinja s područja Međimurske županije, putem mobilne aplikacije za dopisivanje, stupila je u kontakt s nepoznatim osobama, koje su joj predložile uplate putem sportskih kladionica, garantirajući joj sigurnu novčanu zaradu. Nakon toga 25-godišnjakinja im je u nekoliko navrata, prema prethodno dostavljenim uputama, uplatila nekoliko tisuća kuna, vjerujući da se radi o troškovima i provizijama za obećani novčani dobitak od 4.000 eura.

Pošto joj do današnjeg dana nije isplaćen obećani dobitak, odlučila je prijevaru prijaviti policiji. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Svakako, ovo je još jedan dobar primjer da upozorimo građane da lakovjerno ne prihvaćaju primamljive ponude domišljatih prevaranata jer će vrlo vjerojatno postati žrtve prijevare.

U današnje vrijeme sveopće digitalizacije prevaranti su sve maštovitiji te vrebaju ranjive žrtve koristeći dostupne vrste digitalnih komunikacija (mobilne aplikacije za komunikaciju, društvene mreže, elektronička pošta i dr.).

Upozoravamo građane na neke od najučestalijih prijevara:

  • Neočekivani novčani dobitak ili nasljedstvo
  • Trgovanje raznim kriptovalutama
  • Lažne donacije
  • Lažno predstavljanje
  • Lažne romantične veze
  • Izmišljeni hitan slučaj
  • Lažni dobitak na lutriji ili zagarantirani dobici na lotu, sportskim kladionicama i dr.
  • Plaćanje unaprijed prilikom kupovine ili narudžbe raznih usluga

INFORMACIJA

Postaja prometne policije Čakovec provela preventivne aktivnosti prema najugroženijim sudionicima u prometu

U utorak, 13. prosinca u Strahonincu, Ulici Matije Gupca i u srijedu, 14. prosinca 2022. godine u Kuršancu, Glavnoj ulici policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provodili su preventivne aktivnosti.

Aktivnosti su provedene prema pješacima, vozačima bicikla i ostalim sudionicima u prometu, a posebno prema starijim osobama.

Nadziranim sudionicima podijeljen je promidžbeni materijal i obavljena je edukacija tj. poštivanju brzine kretanja vozila, pravilima prednosti prolaska, upravljanja pod utjecajem alkohola i dr. Sudionicima u prometu upućen je apel da dosljedno poštuju prometne propise i pravila ponašanja u prometu.

Prilikom provođenja naloženih aktivnosti policijski službenici postupali su u skladu s etičkim kodeksom policije.

Radovan Gačal

Glasnogovornik

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja