Međimurje Press
Policija

OPREZ, prijevara prilikom pokušaja realizacije kredita putem društvenih mreža!

Policijski službenici Policijske uprave međimurske zaprimili su kaznenu prijavu od 35-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela prijevare.  

Naime, oštećena je u siječnju 2022. godine na jednoj od društvenih mreža stupila u kontakt s nepoznatim osobama koje imaju registrirane profile na društvenoj mreži putem kojih oglašavaju i nude kredite.

U namjeri da realizira kredit, prema uputama nepoznatih osoba u više je navrata na njihove račune uplatila više tisuća kuna, pod izlikom troškova obrade kredita.

Pošto realizacija kredita nije ostvarena, niti joj je vraćen uplaćen novac, smatra da je prevarena te je događaj prijavila policiji.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja i otkrio počinitelj.

Pozivamo građane na oprez. Internet i društvene mreže pune su oglasa i ponuda za lako dostupne gotovinske kredite. Iza takvih se oglasa i ponuda najčešće skrivaju prevaranti koji ne samo da neće isplatiti kredit već će građanima uzeti i novac.

Pripazite kome se obraćate za financijsku pomoć, ne nasjedajte na ovakve i slične ponude „povoljnih“ kredita putem društvenih mreža, ne upuštajte se u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela. Najbolji način zaštite od ovakvih vrsta prijevara je ignoriranje svih sumnjivih obavijesti o povoljnim i brzim realizacijama kredita putem društvenih mreža i drugih sredstava komunikacije putem interneta.

Ako vam je potreban kredit, najsigurnija realizacija još uvijek je putem banke, direktno u poslovnici.

Također, savjetujemo da se prilikom komunikacije na društvenim mrežama i putem raznih aplikacija striktno pridržavate općih uputa o čuvanju osobnih podataka.

TEŠKE KRAĐE 

Palovec – krađa plinskih boca

U noći s 11. na 12. travnja 2022. godine u Palovcu, Glavnoj ulici nepoznati je počinitelj provalio u skladište trgovine odakle je ukrao više komada plinskih boca.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.   

INFORMACIJE

  • Preventivna akcija „Sigurno kretanje pješaka i biciklista“

U utorak, 5. travnja u Orehovici i ponedjeljak, 11. travnja 2022. godine u Savskoj Vesi, u prijepodnevnim satima policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli su preventivnu akciju „Sigurno kretanje pješaka i biciklista“.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

Marina Soldat 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja