Međimurje Press
Policija

Oprez prilikom kupovine putem interneta

TEŠKE KRAĐE

            U noći d 22. na 23. listopada na području Međimurske županije zabilježena su dva kaznena djela teške krađe, u:

  • Prelogu, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u benzinsku postaju gdje je ukrao novac i razne druge predmete.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

  • Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, nepoznati počinitelj provalio je u spremište privatnog poduzeća gdje je ukrao razni profesionalni alat vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PRIJEVARA 

            U ponedjeljak, 23. listopada policijskim službenicima Policijske  postaje  Štrigova 30-godišnjak prijavio je prijevaru prilikom kupnje putem interneta. Prilikom podnošenja kaznene prijave naveo je kako je na jednoj internetskoj stranici pronašao oglas o zamjeni mobitela uz nadoplatu za skuplji mobitel. Stupio je u kontakt s ženskom osobom te joj je ne sluteći da bi se moglo raditi o prijevari poslao svoj mobitel i novac. Nakon toga 30-godišnjak na svoju adresu primio je pošiljku u kojoj se nalazila kutija keksa, zbog čega je slučaj prijavio policiji.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Kriminalistička istraživanja u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja, kao i identitet nepoznatog prodavatelja se nastavljaju.

            Građani budite oprezni prilikom kupovine preko interneta!

            Obzirom da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi, a čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo vas da budete oprezniji i ne nasjedate na povoljne i primamljive oglase, posebno ako kupujete skuplje stvari od osobe koja ne živi u vašoj blizini te ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja i pregleda kupljene robe. Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu svakako bi trebala biti upozorenje da se radi o mogućoj prijevari.

            Obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti sve mjere i radnje da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti pokrenut će se odgovarajući postupak. O prijevari bi svakako trebalo obavijestiti i administratora internetskih stranica koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje.

PROMETNA NESREĆA

Jučer, 23. listopada oko 16 sati u Vratišincu, Ulici Brodec, došlo je do prometne nesreće na prijelazu ceste preko željezničke pruge u kojoj se 51-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka nije zaustavio ispred pružnog prijelaza na kojem nema branika ili polubranika, kao ni uređaja za davanje svjetlosnih i zvučnih signala, već je nastavio vožnju. U trenutku prelaska preko željezničke pruge u njegovo vozilo naletio je putnički vlak koji prometuje na relaciji Čakovec – Lendava.

Na sreću u ovoj prometnoj nesreći vozač automobila i 42-godišnji strojovođa nisu ozlijeđeni, kao ni putnici u vlaku.

Zbog obavljanja očevida željeznički putnički promet na spomenutoj relaciji kasnio je 65 minuta.

Vozač osobnog automobila prekršajno je sankcioniran.

NESRETNI SLUČAJ 

U ponedjeljak, 23. listopada oko 18 sati u Čakovcu, na željezničkog pruzi Čakovec – Mursko Središće, došlo je do naleta putničkog vlaka na 57-godišnjakinju.

Naime, prilikom šetanje psa uz željezničku prugu u jednom trenutku pas je otišao na prugu, te nakon što ga je 57-godišnjakinja vratila van pruge, nije se uspjela izmaknuti  nadolazećem vlaku uslijed čega je došlo do udara u dio tijela.

Vozilom hitne pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Zbog obavljanja očevida željeznički putnički promet na spomenutoj relaciji kasnio je 130 minuta.

O događaju podnijet će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

(Nenad Risek)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja