Oprez u prometu povodom nadolazećeg Martinja

Četvrtak, 8. studenoga 2018. godine

KRAĐA

Krađa iz spremišta

Tijekom noći s 7. na 8. studenoga (sa srijede na četvrtak) u Podbrestu, Ulici Vladimira Nazora, nepoznati počinitelj je iz otključanog spremišta ukrao trimer i brusilicu, iz ledenice nekoliko kilograma smrznutog mesa te iz peradarnika nekoliko desetaka razne peradi.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA

Teško ozlijeđen biciklist

U četvrtak, 8. studenoga oko 16,10 sati u Mačkovcu, Ulici Balogovec, 54-godišnji vozač bicikla sa šireg područja općine Selnica, pod utjecajem alkohola 1,56 grama po kilogramu, uključivao se u promet s biciklističke staze na kolnik bez da je prethodno propustio sva vozila koja su se kretala kolnikom, zbog čega je upravljačem bicikla okrznuo stražnji dio teretnog automobila nepoznate registarske oznake koji se kretao kolnikom. Uslijed okrznuća bicikl se prevrnuo i biciklist je pao na kolnik dok se teretni automobil udaljio.

Biciklist je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju.

O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

PRONALAZAK NEEKSPLODIRANIH EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA

Pronađeno i uništeno šest topničkih granata

U četvrtak, 8. studenoga u popodnevnim satima građanin je dojavio da je uz kolnik ceste između Selnice i Donjeg Koncovčaka pronašao ostatke granate.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave međimurske koji su utvrdili da se radi o dvije topničke granate kalibra 75 mm zaostale iz II. svjetskog rata. Izvršenim pregledom mjesta pronalaska pomoću uređaja za detekciju metala pronađene su još četiri topničke granate istog kalibra.

Pošto su se eksplozivna sredstva nalazila u stanju koje je predstavljalo opasnost za transport i skladištenje, uništena su na najbližoj pogodnoj lokaciji.

INFORMACIJA

  1. Pojačani nadzor vozača povodom dana „Martinja“

U razdoblju od 09. do 11. studenog 2018. godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta ili „Martinja“ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, Policijska uprava međimurska dodatno će provoditi mjere i aktivnosti u prometu, vezane uz prekršaje upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Mjere će provoditi policijski službenici svih Policijskih postaja i Mobilni tim Policijske uprave međimurske s „presretačima“ i raspoloživom tehnikom. 

Upućujemo apel svim vozačima da ne sjedaju za upravljače nakon konzumiranja alkoholnih pića odnosno da poštuju prometne propise.

S obzirom da i žrtve poradi stanja kada su pod utjecajem alkohola doprinose nastanku prometnih nesreća s najtežim posljedicama, apeliramo i na sve druge sudionike da budu odgovorniji u prometu.

Osobe koje će konzumirati alkohol upućujemo na alternativne oblike prijevoza, korištenje Taxi službi i prijevoznika koji će ih u svakom slučaju sigurnije dovesti do željenih destinacija, sve s ciljem izbjegavanja i sprečavanja neželjenih i tragičnih posljedica.

  1. Privremeno zatvaranje ceste u Svetom Martinu na Muri

U subotu, 10. studenoga između 7 i 17,30 sati na dijelu županijske ceste ŽC 2003 u naselju Sveti Martin na Muri, na dijelu Glavne ulice i dijelu Trga svetog Martina, zbog održavanja manifestacije „Martinje“ privremeno će biti obustavljen sav promet.

Regulacijom prometnih znakova u to vrijeme promet će se preusmjeriti na okolne pravce.

OBAVIJEST

  1. Sjećanje na poginule i nestale međimurske policajce

U četvrtak, 8. studenoga, u jutarnjim satima, u organizaciji Udruge Specijalne jedinice policije Policijske uprave varaždinske „Roda“ te Policijske uprave Međimurske, Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec, položeni su vijenci i upaljene svijeće u počast poginulim i nestalim pripadnicima „Roda“, policijskim službenicima iz međimurske i varaždinske županije.

Više na poveznici / linku http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=293020 .

  1. Poziv na intervju

Komisija za provedbu oglasa za prijam u državnu službu na određeno vrijeme objavljuje POZIV NA INTERVJU KANDIDATIMA/KINJAMA koji/e su podnijeli/e pravodobne i potpune prijave te ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa za prijam u državnu službu na određeno vrijeme, objavljenog na web stranicama Ministarstva uprave i web stranici Policijske uprave međimurske dana 02.listopada 2018. godine, na radno mjesto „stručni savjetnik za skrb“.

Više na poveznici / linku http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=293027 .

Nenad Risek

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*