Međimurje Press
Policija

OPREZ – u uvjetima smanjene vidljivosti od izuzetne je važnosti dobro VIDJETI i biti VIĐEN!

TEŠKA KRAĐA

U Murskom Središću provaljeno u obiteljsku kuću 

Jučer, 12. rujna 2022. godine u poslijepodnevnim satima u Murskom Središću, Ulici Josipa Broza, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao razni nakit.

Materijalnu štetu 63-godišnja vlasnica procijenila je na nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Mladić (18) osumnjičen za krađu otpadnog bakra i mesinga

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 18-godišnjak s područja grada Murskog Središća, počinio kazneno djelo krađe. Naime, sumnja se kakao je krajem svibnja ove godine u Murskom Središću, Ulici Sitnice, iz otvorene gospodarske zgrade ukrao 40 kilograma otpadnog bakra i 35 kilograma otpadnog mesinga. Materijalnu štetu 47-godišnji vlasnik procijenio je na nekoliko tisuća kuna.

Prema 18-godišnjem osumnjičeniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

INFORMACIJE

  • OPREZ – u uvjetima smanjene vidljivosti od izuzetne je važnosti dobro VIDJETI i biti VIĐEN!

U srijedu, 14. rujna 2022. godine na području Policijske postaje Mursko Središće provest će se aktivnosti iz preventivno-represivne akcije „Vidjeti i biti viđen“.

Praćenjem stanja sigurnosti u cestovnom prometu utvrđeno je kako određeni broj sudionika (pješaci, biciklisti, vozači električnih romobila, vozači motornih vozila i dr.) u uvjetima smanjene vidljivosti na prometnicama diljem naše Županije (noć, svitanje, suton, magla i sl.) ne koristi svjetla, odnosno nisu označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom, oznakom, tj. reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom.

U posljednje vrijeme na međimurskim prometnicama evidentirano je nekoliko teških prometnih nesreća u kojima su nažalost stradali pješaci i biciklisti, koji nisu bili označeni  nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom (prsluci, reflektirajuća odjeća, reflektirajuće trake i sl.). Stoga, osim potrebe poštivanja zakonske regulative, nužno je zaštiti vlastiti život, kao i živote drugih sudionika, odgovornim i savjesnim ponašanjem u cestovnom prometu.

Osnovni cilj akcije je provođenjem represivno-preventivnih aktivnosti zaštiti najranjivije sudionike u cestovnom prometu te smanjiti rizike, koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, nerijetko onih s najtežim posljedica.

  • Kontakt policajci PP Prelog preventivnim aktivnostima sudjelovali na obilježavanju Olimpijskog sportskog dana

Proteklog petka, 9. rujna 2022. godine u jutarnjim satima, kontakt policajci Policijske postaje Prelog preventivnim aktivnostima pridružili su se učenicima Osnovne škole Hodošan u obilježavanju Olimpijskog sportskog dana.

Učenici Osnovne škole Hodošan sportskim aktivnostima i edukativnim predavanjem policije o sigurnom kretanju u prometu obilježili su Olimpijski sportski dan.

Više informacija na poveznici.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja