Međimurje Press
Policija

Opširno izvješće Pu međimurske za dane vikenda!

Parag – teško ozlijeđen u fizičkom sukobu

U subotu, 7. svibnja 2022. godine oko 20,00 sati u obiteljskoj kući u Paragu, došlo je do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između 33-godišnjaka i 22-godišnjaka. U sukobu je 33-godišnjak oštrim predmetom nanio 22-godišnjaku porezotinu na podlaktici.

Ozlijeđeni 22-godišnjak je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da je zadobio tešku tjelesnu ozljedu te je zadržan na liječenju.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda 33-godišnjak je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku.

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije krađe, dok teške krađe nisu evidentirane. Materijalna šteta se kod obje krađe procjenjuje na više od tisuću kuna.

Krađa novca u Donjem Koncovčaku i Murskom Središću

  • U petak, 6. svibnja 2022. godine oko 20,30 sati u Donjem Koncovčaku, nepoznata ženska osoba je došla do obiteljske kuće 73-godišnjaka te ga zatražila čašu vode, nakon čega je žensku osobu pustio u kuću.

Nakon što je popila vodu i udaljila se iz kuće, oštećeni 73-godišnjak je primijetio da mu nedostaje novčanik s novcem i osobnim dokumentima, te je događaj prijavio policiji.

Materijala šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Kako bi se smanjila mogućnost počinjenja ove vrste kaznenih djela do kojih najčešće dolazi zato jer počinitelji iskorištavaju povjerenje, nepažnju ili dovode u zabludu građane, a posebice osobe starije životne dobi, savjetujemo:

  • ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ;
  • ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom, primjerice “bolesti”, nuđenja na prodaju “po povoljnim cijenama” raznih predmeta (knjiga, posteljine, suđa, kućanskih uređaja i dr.), traženja milostinje, vode i sličnog – jer se izlažete riziku;
  • ako se osoba predstavi kao službena, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid;
  • kad ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite susjeda da vas povremeno obiđe;
  • ukoliko su se sumnjive osobe dovezle automobilom zapišite registracijsku oznaku vozila te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila;
  • pokušajte upamtiti čim više detalja, odnosno izgled osobe, odjeću, visinu, govor, specifično obilježje na tijelu (madež, tetovaža..);
  • posumnjate li u osobe koje vam dolaze, a posebice ako je riječ o počinjenju kakvog kaznenog djela, odmah obavijestite policiju na broj “192”.
  • U noći s 7. na 8. svibnja 2022. godine u Murskom Središću, Ulici Franje Koroša nepoznati je počinitelj iz nezaključane prostorije nogometnog kluba ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu. 

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Na graničnom prijelazu Goričan II pronađena droga 

Danas, 9. svibnja 2022. godine oko 4,52 sati na Međunarodnom graničom prijelazu Goričan II, na ulazu u Republiku Hrvatsku iz Mađarske, s osobnim automobilom čeških nacionalnih oznaka graničnoj kontroli pristupio je 26-godišnji državljanin Češke.

Prilikom pregleda vozila u cilju sprječavanja krijumčarenja droga preko državne granice, 26-godišnjak je policijskim službenicima predao PVC vrećicu s biljnom materijom nalik na opojnu drogu marihuanu težine 18,20 grama. Preliminarnim testiranjem dobivena je pozitivna reakcija na prisutnost opojne droge.

Droga je oduzeta, dok je 26-godišnji češki državljanin prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na prometnicama Međimurske županije evidentirano pet prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom i jedna prometna nesreća za koju se čeka kvalifikacija ozljeda.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti prolaska – dvije prometne nesreće,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,17 g/kg utvrđena je kod 25-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći za koju se još čeka kvalifikacija ozljeda.

Naime, u subotu, 7. svibnja 2022. godine oko 1,40 sati, u Maloj Subotici, Dravskoj ulici, 25-godišnji vozač je zbog neprilagođene brzine kretanja u blagom desnom zavoju vozilom sišao izvan kolnika udesno gdje je udario u hidrant, nakon čega se vozilo višestruko prevrnulo.

Vozač je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima, nakon izvršnosti rješenja o oduzimanju vozačke dozvole zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova u dvije godine, a prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima.

Ozlijeđeni vozač je privatnim vozilom prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržan na daljnjem liječenju, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

Protiv 25-godišnjeg vozača pokrenut je prekršajni postupak.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

Marina Soldat 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja