Osnivanje prve banke humanog mlijeka u Hrvatskoj

TEŠKA KRAĐA 

Između 28. kolovoza i 11. rujna u Donjoj Dubravi, Trgu Republike, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 77-godišnjakinje, gdje je u raznim prostorijama ispreturao stvari te pritom ukrao razne odjevne predmete i električni alat.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

DOPUNA INFORMACIJE ZA KRAĐU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 53-godišnjak s područja općine Orehovica, počinio kazneno djelo krađe.

Sumnja se da je u nedjelju, 21. svibnja oko 5 sati i 30 minuta u Prelogu, na šljunčanom parkiralištu uz drenažni kanal hidroakumulacijskog jezera, nedaleko izletišta „Marina“, ukrao ruksak kojeg je 22-godišnja vlasnica, nakratko ostavila uz parkirani automobil. U ruksaku se nalazio mobitel „LG“ i razna kozmetika. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 4.000 kuna.

Tijekom istraživanja policijski službenici Policijske postaje Prelog od osumnjičenika oduzeli su ukradeni mobitel i vratili ga vlasnici.

Protiv 53-godišnjaka podnijet će posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja. 

INFORMACIJE

  • Provođenje aktivnosti na suzbijanju rizičnih ponašanja mladih – Siguran početak školske godine 2017./2018. 

Povodom početka nove školske godine, kao i prethodnih godina na području Međimurske županije policijski službenici Policijske uprave međimurske u suradnji s drugim nadležnim službama (komunalni redari, inspekcijske službe i dr.) provodit će pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem zaštite mladih od neprihvatljivih i rizičnih čimbenika, a koji kao takvi generiraju delinkventna ponašanja s višestruko štetnim posljedicama. Provođenjem spomenutih aktivnosti nastoje se smanjiti kažnjiva i neprihvatljiva ponašanja mladih.  Želja je da se usmjere pozitivnim i društveno prihvatljivim ponašanjima, odnosno vrijednostima.

Više na poveznici, http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=266975.

  • Međimurski policajci sudjelovali na humanitarnoj utrci “MLIJEČNA STAZA 2017.”

UNICEF, Ministarstvo zdravstva i Hrvatska udruga grupa za potporu dojenju (HUGPD) pokreću osnivanje prve banke humanog mlijeka u Hrvatskoj. Povodom ovog hvale vrijednog projekta u subotu i nedjelju (9. i 10. rujna) u Zagrebu održana je humanitarna utrka, „Mliječna staza 2017.“. Njezin glavni cilj bio je prikupljanje novčanih sredstva za otvaranje prve banke humanog mlijeka u Hrvatskoj te podizanje svijesti o važnosti najkvalitetnije skrbi za najmlađe. U Europi postoji više od 200 banaka humanog mlijeka. Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja u regiji koja takvu banku još uvijek nema.

Više na poveznici,  http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=266996.

(r.g.)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*