medjimurjepress@gmail.com

Ostanimo doma i time zadržimo povoljnu epidemiološku situaciju u Međimurskoj županiji

Pred nama je još jedan produženi vikend, a na samo njegovom početku i Praznik rada. Epidemiološka situacija u Međimurskoj županiji je povoljno, no unatoč tome još uvijek nije vrijeme za opuštanje. Stoga, Policijska uprava međimurska poziva sve građane da i nadalje budemo odgovorni, te da savjesnim ponašanjem održimo takvo stanje i u narednom razdoblju.

U prvoj fazi popuštanja mjera za suzbijanje širenja koronavirusa koja je započela početkom ovog tjedna (ponedjeljak, 27. travnja), neke su restrikcije ukinute. U naredne dvije faze (4. i 11. svibnja) dodatno se žele ublažiti epidemiološke mjere. Podsjećamo građane kako su još uvijek su na snazi određene mjere:

  • zabranjena su javna okupljanja,
  • strogo je ograničeno zadržavanje na javnim prostorima,
  • zatvorena su dječja igrališta,
  • zatvorena su sportska vježbališta na otvorenim prostorima.

Kako bi se osiguralo poštivanje odluka nacionalnog i lokalnog Stožera civilne zaštite, policijski službenici Policijske uprave međimurske obilazit će mjesta na kojima bi se građani mogli okupljati u većem broju, te će ih pritom upozoravati na pridržavanje epidemioloških mjera i preporuka. Također, provjeravat će se poštivanje naloženih mjera samoizolacije, a prilikom napuštanja područja Međimurske županije kontrolirat će se i posjedovanje odgovarajućih propusnica.

Pozivamo građane koji će tijekom ovog vikenda boraviti na otvorenom prostoru da vode računa o tome da se ne zadržavaju u većim grupama i da održavaju socijalnu distancu, te da za boravak u prirodi odabiru mjesta na kojima se ne okuplja veći broj osoba.

U ovom trenutku najvažnija preporuka epidemiologa je izbjegavanje fizičkih kontakta s velikim brojem osoba, te da što više vremena provodimo u svojim domovima.

Zahvaljujemo svim građanima koji se pridržavaju odluka i preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Ujedno, čestitamo svim žiteljima Međimurske županije Međunarodni praznik rada!

IMAMO ZAJEDNIČKI CILJ, A TO JE ZDRAVLJE!

Pu međimurska

RADOVAN GAĆAL

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*