Osumljičen 19-godišnjak za tešku krađu

TEŠKA KRAĐA

Između 27. lipnja i 2. srpnja u Palovcu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao prijemnike digitalnog TV signala, ručnu bateriju i mobitele.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

DOPUNA INFORMACIJE ZA TEŠKU KRAĐU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 19-godišnjak s područja Međimurske županije počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, utvrđeno je kako je između 11. i 17. svibnja u Prhovcu, provalio u obiteljsku kuću, gdje je u raznim prostorijama ispremetao stvari, ali ništa nije ukrao. Potom je u dvorištu kuće provalio u prostorije uljare, odakle je ukrao razne električne strojeve za obradu bundevinih koštica i njihove rezervne dijelove.

Dio ukradenih predmeta oduzet je od počinitelja i vraćen vlasniku.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv 19-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

OBAVIJEST

Mobilni preventivni centar policije“

• Policijski službenici Policijske postaje Čakovec, u ponedjeljak, 6. srpnja od 10 do 12 sati, u Čakovcu, Ulici Tomaža Goričanca (kod trgovačkog centra Betex), predstavit će „Mobilni preventivni centar policije“ i pritom uspostaviti informativni u cilju suzbijanja prevencije nasilja u obitelji i nasilja nad ženama.

• Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće korištenjem „Mobilnog preventivnog centra policije“ uspostavit će informativni punkt i provoditi aktivnosti iz nacionalne preventivne kompanije „Manje oružja manje tragedija“, i to u:

  • utorak, 7. srpnja od 12 do 14 sati, u Murskom Središću u Ulici Sitnice, ispred prostorija Udruge mladih Roma,

  • srijedu, 8. srpnja od 12 do 14 sati, u Podturnu, u Ulici Lončarevo naselje,

  • četvrtak, 9. srpnja od 11 do 13 sati, u Mursko Središću, u Ulici braće Radić (kod Turističke zajednice Mursko Središće).

• Policijski službenici Policijske postaje Prelog, tijekom vikenda od 10. do 12. srpnja od 20 do 22 sati, za vrijeme trajanja Malonogometnog noćnog turnira u Prelogu, korištenjem „Mobilnog preventivnog centra policije“ uspostavit će informativni punkt i provoditi aktivnosti iz preventivnih akcija „Zaštitimo svoj bicikl“ i „Isprano odluči“.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*