Međimurje Press
Policija

Osumljičeni za razbojnštvo nad 39-godišnjakom

Četvrtak, 20. veljače 2020. godine

RAZBOJNIŠTVO

Dvojica mladića osumnjičena za razbojništvo nad 39-godišnjakom

Jučer, 20. veljače 2020. godine nešto poslije 9 sati u Pribislavcu, Ulici braće Radić, 39-godišnjaku prišla su dvojica nepoznatih muškarca te ga zatražili novac. Nakon što im ga je odbio dati zaprijetili su mu fizičkim nasiljem, a potom je jedan od počinitelja žrtvu udario po ruci, te joj pritom istrgnuo iz ruke novčanik s novcem, bankovnim karticama i osobnim dokumentima. Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

Počinitelji su se potom na biciklima udaljili u smjeru Čakovca.

Brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec na užem gradskom području uhićeni su 20-godišnjak s područja općine Mala Subotica i maloljetnik s područja Međimurske županije, a za koje se sumnja da su počinili opisano kazneno djelo. Ujedno, ukradeni je novčanik pronađen i vraćen vlasniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je spomenuti dvojac počinio kazno djelo razbojništva. Osumnjičeni 20-godišnjak uz podnošenje kaznene prijave predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

Mačkovec – u požaru izgorjela drvarnica

Jučer, 20. veljače 2020. godine oko 9 sati u Mačkovcu, Ulici bana Josipa Jelačića, izbio je požar u drvarnici, vlasništvo 31-godišnjaka. Požar je prouzrokovan uslijed prijenosa toplinske energije s peći za kruta goriva na drvenu konstrukciju drvarnice.

Požar su ugasili vatrogasci JVP-a Čakovec i DVD-a Mačkovec. Vlasnik nije želio daljnje policije, dok nastalu materijalnu štetu procjenjuje na dvadesetak tisuća kuna.

INFORMACIJA

Najava akcije „Alkohol“

Policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske u noći sa subote na nedjelju (22./23.  veljače 2020.) od 20 do 4 sata provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

RADOVAN GAČAL

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja