Međimurje Press
Policija

Osumnjičen (52) za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama!

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 52-godišnjak sa šireg područja grada Preloga, počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Naime, u srijedu, 30. rujna prošle godine u 14 sati i 45 minuta u Prelogu, Glavnoj ulici, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske u cilju suzbijanja kriminaliteta droga, od 52-godišnjaka oduzeli su poštansku pošiljku (veća omotnica) zbog sumnje da se u pošiljci nalazi droga.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražen je sadržaj oduzete poštanske pošiljke te je pritom pronađena PVC vrećica ispunjena sadržajem tamnožute kristalne materije, nepoznatog kemijskog sastava, mase 249 grama.

Oduzeta materija zbog sumnje da se radi o drogi dostavljena je na toksikološko vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu. Zaprimljenim nalazom toksikološkog vještačenja utvrđeno je da se radi o drogi, sintetskom kanabinoidu.

Protiv 52-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Pedesetosmogodišnjak upravljao Opel Corsom pod utjecajem alkohola od 1,92 promila

Jučer, 7. siječnja 2021. godine u 16 sati i 35 minuta u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, zaustavili su Opel Corsu, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 58-godišnji vozač.

Alkotestiranjem je utvrđeno kako je 58-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,92 promila te je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 58-godišnji vozač s područja općine Nedelišće, sankcioniran je izricanjem novčane kazne u iznosu od 10.000 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca. Nakon pravomoćnosti odluke o opisanom prekršaju, vozaču će se dodijeliti i šest negativnih prekršajnih bodova.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja