medjimurjepress@gmail.com

Osumnjičen za kazneno djelo neizvršavanja sudske odluke

Srijeda, 8. travnja 2020. godine

PROMETNE NESREĆE / NEPOŠTIVANJE IZREČENIH SIGURNOSNIH MJERA

Osumnjičen za kazneno djelo neizvršavanja sudske odluke

Jučer, 8. travnja 2020. godine nešto prije 12 sati u Čakovcu, na raskrižju Zrinsko-frankopanske ulice i Ulice Globetka dogodila se prometna nesreća.

Vozač Peugeota 307, čakovečkih registarskih oznaka, rođen 1976. godine, upravljao je automobilom za vrijeme izrečene sigurnosne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima i pod utjecajem alkohola od 0,78 promila. Usprkos crvenom svjetlu na semaforu ušao je vozilom u spomenuto raskrižje, te je došlo do sudara s VW Caddyem, varaždinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnjni vozač. U trenutku nesreće vozač Caddya za svoj smjer kretanja imao upaljeno zeleno svjetlo.

Nakon prometne nesreće vozač Peugeota, pješke je napustio mjesto događaja prometne nesreće, a da tome nije obavijestio najbližu policijsku postaju/upravu i nije sačekao dolazak policijskih službenika koji obavljaju očevid.

Obilaskom grada Čakovca policijski službenici Policije postaje Čakovec pronašli su odbjeglog vozača i priveli ga u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

U prometnoj nesreći oba vozača lakše su ozlijeđena, te im je pružena liječnička pomoć u Županijskoj bolnici u Čakovcu.

Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neizvršavanje sudske odluke, 44-godišnjak s područja općine Belica, tijekom današnjeg dana bit će predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Ujedno, zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno će se sankcionirati.

NEOVLAŠTENA UPORABA TUĐE POKRETNE STVARI – DOPUNA INFORMACIJE

Mladić osumnjičen za kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 18-godišnjak s područja općine Orehovica, počinio kazneno djelo neovlaštene uporaba tuđe pokretne stvari.

Naime, osumnjičeni je u utorak, 17. ožujka ove godine u kasnim večernjim satima u Donjoj Dubravi, na parkiralištu ispred obiteljske kuće u Zagrebačkoj ulici, ušao u nezaključanu Ford Fiestu, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 52-godišnjaka. Pomoću ključeva ostavljenih u kontakt bravi, stavio je u pogon automobil, te se njime odvezao prema Paragu, gdje ga je potom ostavio u odvodnom kanalu.

Protiv 18-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

SUDAR VOZILA SA ŽIVOTINJOM NA CESTI

Vozači oprez – divljač na cesti!

Jučer, 8. travnja i danas, 9. travnja 2020. godine u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima na međimurskim prometnicama između Belice i Palovca, te između Pribislavca i Belice, kao i nedaleko Oporovca, evidentirana su tri naleta vozilima na divljač koja je pretrčavala kolnik.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava međimurska upozorava vozače da budu maksimalno oprezni, posebice u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima, te da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Ujedno, tijekom vožnje neka obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti.

Radovan Gačal

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*