Međimurje Press
Policija

Osumnjičen za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi!

Tijekom primjene sredstava prisile 36-godišnjak je pružao aktivan otpor, dok je 41-godišnjak primjenom fizičke sile sprečavao policijske službenike u obavljanju službene radnje zbog čega je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje

Jučer, 17. veljače 2021. godine u 17 sati i 45 minuta u Goričanu, prilikom nadzora cestovnog prometa, policijski službenici Policijske postaje Prelog utvrdili su prometni prekršaj isteka važenja prometne dozvole za osobni automobil Mercedes C klase, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnjak, dok se na mjestu suvozača nalazio 41-godišnjak. Vozač Mercedesa na zahtjev policijskog službenika odbio se podvrći alkotestiranju te je zajedno sa suvozačem odbijao upozorenja i naredbe policijskih službenika. Temeljem odredbi Prekršajnog zakona 36-godišnji vozač je uhićen, a pošto je i nadalje odbijao postupiti po naredbama policijskih službenika vezano uz privođenje u policijsku postaju, policijski službenici nad njim su uporabili sredstva prisile s ciljem izvršenja službenog radnje u okviru svojim zakonskih ovlasti. Tijekom primjene sredstava prisile 36-godišnjak je pružao aktivan otpor, dok je 41-godišnjak primjenom fizičke sile sprečavao policijske službenike u obavljanju službene radnje. Zbog prisile prema policijskim službenicima, 41-godišnjak je uhićen te je uz primjenu sredstava prisile, zajedno s 36-godišnjakom, priveden u policijsku postaju.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 36-godišnji vozač s područja općine Goričan, počinio nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, zbog čega je novčano kažnjen u ukupnom iznosu od 12.000 kuna, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Ujedno, provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 41-godišnjak s područja općine Goričan, počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(rg)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja