medjimurjepress@gmail.com

Osumnjičen za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi!

Tijekom primjene sredstava prisile 36-godišnjak je pružao aktivan otpor, dok je 41-godišnjak primjenom fizičke sile sprečavao policijske službenike u obavljanju službene radnje zbog čega je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje

Jučer, 17. veljače 2021. godine u 17 sati i 45 minuta u Goričanu, prilikom nadzora cestovnog prometa, policijski službenici Policijske postaje Prelog utvrdili su prometni prekršaj isteka važenja prometne dozvole za osobni automobil Mercedes C klase, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnjak, dok se na mjestu suvozača nalazio 41-godišnjak. Vozač Mercedesa na zahtjev policijskog službenika odbio se podvrći alkotestiranju te je zajedno sa suvozačem odbijao upozorenja i naredbe policijskih službenika. Temeljem odredbi Prekršajnog zakona 36-godišnji vozač je uhićen, a pošto je i nadalje odbijao postupiti po naredbama policijskih službenika vezano uz privođenje u policijsku postaju, policijski službenici nad njim su uporabili sredstva prisile s ciljem izvršenja službenog radnje u okviru svojim zakonskih ovlasti. Tijekom primjene sredstava prisile 36-godišnjak je pružao aktivan otpor, dok je 41-godišnjak primjenom fizičke sile sprečavao policijske službenike u obavljanju službene radnje. Zbog prisile prema policijskim službenicima, 41-godišnjak je uhićen te je uz primjenu sredstava prisile, zajedno s 36-godišnjakom, priveden u policijsku postaju.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 36-godišnji vozač s područja općine Goričan, počinio nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, zbog čega je novčano kažnjen u ukupnom iznosu od 12.000 kuna, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Ujedno, provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 41-godišnjak s područja općine Goričan, počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(rg)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*