Osumnjičena za ubojstvo!

Dani vikenda, 15., 16. i 17. veljače 2019. godine

UBOJSTVO

Osumnjičena za ubojstvo

Policijska uprava međimurska je u subotu, 16. veljače iza 12 sati zaprimila dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije,da je u Palovcu, Novoj ulici u kući pronađen leš nepoznate osobe.

Zamjenica županijske državne odvjetnice je u suradnji s policijom provela očevid.

Provedenim očevidom je u kući, u zamrzivaču pronađen leš nepoznate ženske osobe te je tijelo prevezeno na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje će se izvršiti sudska obdukcija.

Kako postoji sumnja da je u zamrzivaču pronađeno tijelo nestale osobe rođene 1977. godine sa šireg područja općine Mala Subotica, čiji je nestanak prijavljen 16. kolovoza 2005. godine te da je počinjeno kazneno djelo Ubojstvo, u subotu 16. veljače u večernjim satima je uhićena 45-godišnjakinja sa šireg područja općine Mala Subotica.

Osumnjičena osoba je jučer, u nedjelju, 17. veljače u večernjim satima predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane je pet krađa od čega jedna, gdje je počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna te tri teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA I RAČUNALNA PRIJEVARA

Provala u kuću i zlouporaba ukradene bankovne kartice

Tijekom noći s 15. na 16. veljače (sa petka na subotu), u Mačkovcu, Ulici Balogovec, nepoznati počinitelj je provalio u kuću, gdje je spavala vlasnica te ukrao mobitel, razni nakit, novčanik sa novcem, osobnim dokumentima i bankovnom karticom sa PIN brojem.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnjak s područja grada Mursko Središće počinio kazneno djelo Teške krađe, dok su taj 20-godišnjak sa 39 i 21-godišnjakom s područja grada Mursko Središće počinili i devet kaznenih djela Računalna prijevara (podizanje novca s ukradenom karticom s bankomata u Čakovcu te osam plaćanja u trgovinama u Štrukovcu, Hlapičini i Vratišincu)

Protiv trojca će se podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

Uhvaćen i zatvoren provalnik u trgovinu

Tijekom noći s 14. na 15. veljaču u Čakovcu, Ulici Bartola Kašića, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu, odakle je ukrao razna alkoholna pića, cigarete te novac.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Brzom reakcijom Policijske postaje Čakovec i provedenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 27-godišnjak s područja grada Čakovca počinio Tešku krađu.

Dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen vlasniku.

Protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku te je u subotu, 16. veljače, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Nakon ispitivanja u državnom odvjetništvu je doveden sucu istrage koji mu je rješenjem odredio istražni zatvor.

KRAĐA

Ukraden čamac

Tijekom noći s 15. na 16. veljače (sa petka na subotu), na akumulacionom jezeru kod Preloga, nepoznati počinitelj je ukrao metalni čamac.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

OŠTEĆENJE TUĐE STVARI-DOPUNA INFORMACIJE

Otkriven maloljetnik koji je oštetio službeno vozilo policije

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik s područja Međimurske županije počinio kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari.

Naime, u utorak, 15. siječnja u popodnevnim satima tim interventne policije Policijske uprave međimurske je u Piškorovcu pronašao 27-godišnjaka sa šireg područja općine Mala Subotica za kojim su raspisane potrage. Muškarac je uočen na ulici nakon čega se dao u bijeg. Policijski službenici su nakon kraće potjere kroz naselje Piškorovec i šumu, sustigli i uhitili tu osobu uz uporabu sredstava prisile.

Prilikom postupanja prema toj osobi u Piškorovcu, taj je maloljetnik uporabom kamena razbio bočno staklo na službenom kombi vozilu.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Prema maloljetniku će se podnijeti posebno izvješće, nadležnom državnom odvjetniku, kao nadopuna prethodno dostavljene kaznene prijave.

POŽAR

Izbio požar zbog kvara na usisavaču

U petak, 15. veljače u jutarnjim satima u Pribislavcu, Ulici bana Josipa Jelačića, u spavaćoj sobi obiteljske kuće izbio je požar na usisavaču koji je bio uključen na punjaču struje. U požaru je djelomično izgorio namještaj, dok su svi ostali predmeti u prostoriji začađeni.

Na mjesto događaja izašla je inspektorica za zaštitu od požara Policijske uprave međimurske, koja je utvrdila da je uzrok požara tehnički kvar na usisavaču.

Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca.

Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko desetaka tisuća kuna.

O događaju se će se podnijeti posebno izvješće, nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJE

  1. Prometne nesreće tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, koja se dogodila u petak, 15. veljače oko 19 sati u Murskom Središću, Ulici Josipa Broza Tita, u kojoj su vozači osobnih automobila 33-godišnjak s područja općine Nedelišće i 20-godišnjak s područja grada Mursko Središće te putnik dijete zadobili lake tjelesne ozlijede te tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće,

  • ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod jednog vozača i to kod vozača osobnog automobila 57-godišnjaka s područja općine Nedelišće u koncentraciji od 1,24 g/kg u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u petak, 15. veljače oko 15,45 sati u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici

2. Održan 16. memorijalni malonogometni turnir i kros utrka „Željko Murk“

U petak, 15. veljače u jutarnjim satima u sportskoj dvorani Policijske uprave međimurske, održan je tradicionalni 16. memorijalni malonogometni turnir „Željko Murk”.

Na turniru okupile su se ekipe svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave međimurske te malonogometne ekipe Mjesnog odbora Mihovljan, Grada Čakovca i Međimurske županije.

Više na poveznici http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=298563

NENAD RISEK

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*