Međimurje Press
Policija

Otuđenom bankovnom karticom podigao novac s bankomata!

RAČUNALNA PRIJEVARA I KRAĐA

          Skinut novac s bankovnog računa

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u četvrtak, 1. srpnja ove godine na bankomatu nepoznati počinitelj pomoću otuđene bankovne kartice vlasništvo 54-godišnjakinje u dva navrata uz pomoć PIN broja koji se nalazio u otuđenom novčaniku podigao novac u ukupnom iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Naime, dana 2. srpnja u jutarnjim satima u prostorije Policijske postaje Čakovec osobno je pristupila 54-godišnjakinja te podnijela kaznenu prijavu iz koje je vidljivo da joj je nepoznati počinitelj u četvrtak, 1. srpnja u popodnevnim satima u Belici, Ulici kralja Tomislava iz otključanog osobnog automobila ukrao novčanik s novcem, bankovnim karticama i PIN brojevima i drugim dokumentima.

Protiv počinitelja kaznenih djela Računalna prijevara i Krađa podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku. 

          Ovom prilikom podsjećamo građane da zaključavaju vozila i da u njima ne drže vrijedne stvari na vidljivom mjestu te da uz bankovne kartice ne drže  pripadajuće PIN brojeve kako bi izbjegli ovakve i slične situacije, odnosno omogućili kradljivcima da vrlo jednostavno podignu novac s njihovih bankovnih računa.

POŽARI NA OTVORENOM PROSTORU

          U požaru kod Piškorovca izgorjela pšenica i slama 

U srijedu, 14. srpnja 2021. godine oko 18,40 sati u poljskom predjelu zvanom “Škarje” nedaleko naselja Piškorovec, izbio je požar u kojem je izgorjela pšenica na površini od oko 1 hektara i slama na površini od oko 7 hektara.

Požar su ugasili članovi lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društva.

Izvršenim očevidom uz prisustvo inspektora za zaštitu od požara utvrđeno je da je uzrok požara poduzeta ljudska radnja.

Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

Provode se kriminalistička istraživanja.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja