Ozlijeđene vozačica mopeda i bicikla

Utorak, 11. prosinca 2018. godine

PROMETNE NESREĆE

Teže ozlijeđena vozačica bicikla

U utorak, 11. prosinca oko 18,30 sati u Čakovcu, Ulici Otokara Keršovanija kod raskrižja s Ulicom Ruđera Boškovića, vozačica tehnički neispravnog bicikla (bez ugrađenih uređaja za osvjetljenje ceste), 23-godišnjakinja s područja Koprivničko-križevačke županije, upravljala je biciklom bez da je bila označena reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom te obavljala uključivanje u promet na kolnik ulice s nogostupa preko obilježenog pješačkog prijelaza, a da prethodno nije propustila sva vozila koja su se kretala prometnom površinom na koju se uključivala.

Zbog toga je došlo do udara u bicikl, osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je krećući se kolnikom Ulice Otokara Keršovanija upravljala 40-godišnjakinja s područja općine Pribislavec.

Uslijed udara vozačica bicikla je pala na kolnik, dok je bicikl odbačen na drugu prometnu traku, gdje je u njega udario teretni automobil slovenskih nacionalnih oznaka s kojim je upravljao 54-godišnji državljanin Republike Mađarske.

Vozilom hitne pomoći ozlijeđena biciklistica je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Zbog očevida prometne nesreće u vremenu od 18,45 sati do 20,10 sati, promet je na dijelu Ulice Otokara Keršovanija od raskrižja sa Uskom ulicom do raskrižja sa Ulicom dr. Ante Starčevića bio obustavljen i odvijao se okolnim ulicama.

Vozačica bicikla bit će prekršajno sankcionirana.

Ozlijeđena vozačica mopeda

U utorak, 11. prosinca oko 13,00 sati u Šenkovcu, na kolniku Ulice maršala Tita, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka 39-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, obavljao je skretanje na pristupnu cestu trgovačkom centru, a nakon što ga je prethodno propustio vozač teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 42-godišnjak s područja općine Nedelišće, a da nije propustio vozilo koje dolazeći iz suprotnog smjera, zadržava smjer svojeg kretanja, zbog čega je automobilom udario u moped čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je biciklističkom trakom upravljala 60-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca.

Nakon udara vozačica mopeda se prevrnula i pala na kolnik. Vozačica je imala zaštitnu kacigu koja nije bila homologirana i uredno pričvršćena.

Vozačica je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržana na liječenju, dok će se ozljede okvalificirati naknadno, kada će se karakterizirati događaj.

OBAVIJEST

Održana preventivna akcija „Ispravno odluči“

Protekle nedjelje, 9. prosinca od 19 do 20 sati u Dekanovcu, ugostiteljskom objektu „Bajzovi dvori“ i istog dana od 21 do 22 sati u Donjem Vidovcu, ugostiteljskom objektu „Still“, kontakt policajci Policijske Prelog proveli su aktivnosti iz preventivne akcije „Ispravno odluči“.    

Više na poveznici/linku http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=294879 .

(Nenad Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*