medjimurjepress@gmail.com

Pazite gdje ostavljate ključeve od stana ili kuće kad idete na godišnji

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM VIKENDA

 Proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet krađa i tri teške krađe od kojih izdvajamo tešku krađu koja se dogodila u petak, 21. srpnja u prijepodnevnim satima u Brezovcu. Nepoznati počinitelj uz pomoć ključa kojeg su pronašli ostavljenog nedaleko ulaznih vrata obiteljske kuće, ušli su u njenu unutrašnjost, odakle su potom ukrali razni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

I ova teška krađa dobar je povod da ponovno upozorimo naše građane kako ključeve stana ili kuće nikako ne ostavljaju sakrivene ispod otirača, u teglama za cviječe ili na drugim sličnim lokacijama jer time omogućavaju lopovima da na relativno jednostavan način uđu u njihove domove i potom im ukradu vrijednu imovinu.   

DOPUNA INFORMACIJE ZA KRAĐU 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 31-godišnjak s područja općine Strahoninec, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, u noći sa 16. na 17. srpnja u poljskom predjelu zvanom „Popovčica“, nedaleko Strahoninca, s ranča vlasništvo 59-godišnjaka, ukrao je tri polovne auto-prikolice i  neregistrirani kombi Mercedes.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su ukradene auto-prikolice i kombi te ih vratili vlasniku.

Materijalna šteta procijenjena je na 3.500 kuna.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća u kojima je šest osoba ozlijeđeno. Teške ozljede zadobila je 45-godišnja putnica na motociklu, dok su lakše ozlijeđeni dijete-pješak, 64-godišnji vozač mopeda, 19-godišnja putnica na motociklu, 31-godišnji vozač osobnog automobila, 52-godišnja vozačica osobno automobila i 22-godišnji putnik u osobnom automobilu. U preostale tri prometne nesreće nastala je materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti, dvije prometne nesreće

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

– ostale greške, tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dvojice vozača osobnih automobila. Kod obojice (r. 1967. i 1953. godine) izmjerena je koncentracija alkohola od 1,92 promila.

IZAZIVANJE PROMETNE NESREĆE U CESTOVNOM PROMETU

U subotu, 22. srpnja oko 10 sati i 30 minuta u Čakovcu, na raskrižju Športske te Ulica Globetka  i  Braće Graner  dogodila  se  prometna  nesreća  u  kojoj  je  teško ozlijeđena 45-godišnja putnica na motociklu.

Vozačica Alfe Romeo, čakovečkih registarskih oznaka, rođena 1949., krećući se sporednom prometnicom (Športskom ulicom) ušla je u spomenuto raskrižje, a da pritom nije propustila sva vozila koja se kreću prometnicom s prednošću prolaska zbog čega je prednjim dijelom automobila udarila u bočni dio motocikla, austrijskih registarskih oznaka, koji je upravljao 56-godišnji austrijski državljanin. Nakon sudara došlo je to prevrtanja motocikla i pada vozača te 45-godišnje putnice na kolnik.

Ozlijeđena putnica, mađarska državljanka vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđena. Nakon pružene liječničke pomoći puštena je na kućnu njegu.

Protiv vozačice Alfe zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetniku podnijet će se kaznena prijava.

(Radovan Gačal)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*