Međimurje Press
Policija

Počinjeno kazneno djelo teške tjelesne ozlijede u Krištanovcu

Srijeda, 11. travnja 2018. godine

KRAĐE

1) Između 8. i 11. travnja, u Pribislavcu, Ulici dr. Vinka Žganca, nepoznati počinitelj je iz voćnjaka ukrao košnice u vrijednosti više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

2) Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 59-godišnjak s područja općine Kotoriba počinio kazneno djelo krađe.

Naime, između 25. veljače 2015. i 6. veljače ove godine, neovlašteno je spojio kućne plinske instalacije na ulični plinski razvod te bez brojila potrošnje i regulatora trošio plin.

Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna, dok će se protiv 59-godišnjaka podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku. 

PROMETNA NESREĆA  

U srijedu, 11. travnja oko 12.40 sati na raskrižju državne ceste broj 20 i županijske ceste broj 2022, između Orehovice i Male Subotice, dogodila se prometna nesreća u kojoj 38-godišnji vozač teretnog automobila varaždinskih registarskih oznaka dolaskom do ceste s prednošću prolaza nije propustio sva vozila koja se kreču tom cestom. Zbog toga je vozilom udarila u osobni automobil varaždinskog registarskih oznaka s kojim je upravljala 44-godišnja vozačica.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezena je ozlijeđena vozačica gdje joj je pružena liječnička pomoć, dok će tjelesne ozljede biti okvalificirane po zaprimanju bolničke prijave.

Zbog prometne nesreće i očevida, županijska cesta broj 2022 od raskrižja s kolnikom državne ceste broj 20 do Dravske ulice u Maloj Subotici je bila zatvorena od 13 do 13.42 sata, a promet se odvijao obilaznim pravcima.

TEŠKA TJELESNA OZLJEDA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 66-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede.

Naime, u srijedu, 11. travnja u jutarnjim satima, u Krištanovcu, u svom dvorištu fizički i drvenim predmetom udarcima po tijelu napao je 72-godišnjaka sa šireg područja grada Čakovca.

Ozlijeđeni muškarac vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

Protiv 66-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJA

1) Odluka o zabrani spaljivanja smeća, korova, suhe trave i drugih poljoprivrednih i šumskih otpadaka i ostatka biljaka nakon žetve i berbe, te loženje vatre u šumama i blizini šuma

Početkom sezone radova na poljoprivrednim površinama mnogi naši građani uređuju i čiste poljoprivredne i druge površine  te tom prilikom često spaljuju korov, suhu travu i ostalo nisko raslinje.

Stoga apeliramo i pozivamo sve građane da obrate posebnu pozornost prilikom paljenja vatre ili postupanja s lako zapaljivim predmetima i tvarima koji bi mogli izazvati požare s težim posljedicama te da savjesnim ponašanjem takve posljedice izbjegnu.

Također upućujemo sve građane na poštivanje Odluke o posebnim mjerama zaštite od požara na području Međimurske županije („Službeni glasnik MŽ 4/17.) temeljem koje je prema članku 13. župan donio Odluku o zabrani spaljivanja smeća, korova, suhe trave i drugih poljoprivrednih i šumskih otpadaka i ostatka biljaka nakon žetve i berbe, te loženje vatre u šumama i blizini šuma, u vremenskom razdoblju od 2. svibnja do 1. listopada 2018. godine pa ovim putem upućujemo sve građane na poštivanje županijske Odluke.

Posebno podsjećamo na sljedeće: 

  • osobe koje su izvršile spaljivanje korova ili loženje vatre na otvorenom prostoru dužne su mjesto spaljivanja pregledati i ostatke u potpunosti pogasiti,
  • zabranjeno je spaljivanje korova i loženje vatre na otvorenom prostoru za vrijeme vjetra i noću,
  • prilikom spaljivanja potrebno je uz sebe imati priručna sredstva za gašenje požara,
  • ako se spaljivanje obavlja u prisutnosti više vlasnika, odnosno korisnika zemljišta koji organizirano vrše spaljivanje na većoj poljoprivrednoj površini, te ako osoba koja vrši spaljivanje korova i loženje vatre na otvorenom prostoru ne može donijeti sigurnu procjenu, dužni su o tome obavijestiti najbliže dobrovoljno vatrogasno društvo. Obavijest o spaljivanju daje se neposredno DVD-u ili putem telefona tri sata prije i mora sadržavati: naziv i površinu, broj osoba, planirano vrijeme, opis i količinu materijala, te preventivne mjere koje će se primjenjivati.

Molimo građane na dodatan oprez i stalni nadzor vatre do kraja spaljivanja suhe trave i raslinja u cilju zaštite osoba i imovine.

(Nenad Risek)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja