Međimurje Press
Policija

Podnijeta kaznena prijava protiv vozača koji je udario biciklisticu!

KAZNENA PRIJAVA

U ponedjeljak, 23. kolovoza od Županijske bolnice Čakovec zaprimljena je prijava ozljeda za 32-godišnjakinju s područja općine Nedelišće iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći zadobila tešku tjelesnu ozljedu.

Naime, 9. srpnja ove godine oko 12 sati u Nedelišću, na raskrižju Trnavske ulice i Ulice maršala Tita, 61-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja općine Nedelišće, upravljajući Trnavskom ulicom, kojom prilikom je dolaskom do raskrižja s Ulicom maršala Tita, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje skrećući, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom.

Zbog toga je vozilom udario u bicikl kojim je biciklističkom trakom koja se proteže uz  rub kolnika Ulice maršala Tita upravljala 32-godišnjakinja.

Vozačica bicikla je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su ozljede naknadno okvalificirane, dok je zaprimljena analiza alkohola u krvi uz mišljenje o stupnju alkoholiziranosti za vozačicu iz koje je razvidno da je imenovana u trenutku prometne nesreće bila pod utjecajem alkohola obzirom da je koncentracija u krvi bila najmanje 0,51 g/kg.

Protiv vozača se podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće, nadležnom državnom odvjetniku, dok će biciklistica biti prekršajno sankcionirana.

INFORMACIJA

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli aktivnosti preventivne akcije „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima!“

Proteklog petka, 20. kolovoza 2021. godine u vremenu od 9,00 do 12,00 sati u Gradu Čakovcu, na parkirališnim mjestima policijski službenici građanima dijelili preventivne letke „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima!“

Više na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje .

POLICIJSKI SLUŽBENIK

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU                                                                                                                              

Nenad Risek 

 

 

                                                                                                                          

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja