Pokrao iz “VW Pola” tablet, mobitel, ručni sat i novac

TEŠKA KRAĐA

U četvrtak, 13. kolovoza u poslijepodnevnim satima, u šumskom predjelu zvanom “Hraščanjska šuma”, između naselja Gornji Hrašćan i Pušćine, nepoznati počinitelj provalio je u „VW“ Polo, varaždinskih registarskih oznaka, odakle je ukrao tablet, mobitel, ručni sat i novac, sve vlasništvo 30-godišnjaka.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Kako bi se zaštitili od provala i krađa iz vozila građane savjetujemo:

 • vozilo parkirajte na vidljivom i po mogućnosti čuvanom parkiralištu,

 • ne ostavljajte vrijedne stvari kao što su torbe, novčanici, mobiteli i drugo na vidljivim mjestima unutar vozila,

 • kada napuštate vozilo i nakratko, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakt brave i zaključajte vozilo,

 • sva vrata vozila i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte, zatvarajte pomični krov i prozore,

 • ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vašeg vozila,

 • kada „bacite zadnji pogled“ na vaš parkirani automobil, pogledajte i susjedov jer nema boljeg načina samozaštite od dobrosusjedskog nadzora.

PROMETNA NESEREĆA

U četvrtak, 13. kolovoza u 6,45 sati u Čakovcu, Ulici Vladimira Nazora, dogodila se prometna nesreća u kojoj 51-godišnji vozač mopeda čakovečkih registracijskih oznaka, brzinu kretanja nije prilagodio gustoći prometa radi čega se pri kočenju prevrnuo s mopeda i pao na kolnik.

Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

INFORMACIJA

1) U razdoblju od 17. do 23. kolovoza, policijski službenici Policijske uprave međimurske kroz redovnu službu provodit će operativnu akciju „Nadzor brzine kretanja vozila“.

Ova akcija usklađena je s akcijama svih policija na području Europske unije, a sukladno navedenom terminu provodit će se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj. U srijedu, 19. kolovoza od 15 do 21 sati, akcija će se provoditi u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

Akcija je usmjerena na suzbijanje:

 • prekršaja prekoračenja dopuštene brzine,

 • grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).

Obzirom na povećanu frekvenciju prometovanja najugroženijih skupina sudionika u prometu – pješaka, vozača bicikla, mopeda i motocikla, pozivamo sve vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku te na taj način doprinesu povoljnijem stanju sigurnosti.

Dobro je podsjetiti!

 • Brzina je najčešći uzrok događanja prometnih nesreća – uzrok svake treće prometne nesreće je brzina.

 • Brzina kao uzrok prometne nesreće može biti nepropisna (nepoštivanje ograničenja brzine izraženih prometnim znacima ili prometnim pravilima) ili neprilagođena (brzina kretanja vozila nije usklađena sa stanjem kolnika, s karakteristikama prometnica, s gustoćom prometa i dr.).

 • Brzina kretanja vozila u naselju je ograničena na 50 km/h, iako se prometnim znacima ograničenje brzine može smanjiti na npr. 40 km/h ili povećati na npr. 60 km/h. Brzina van naselja ograničena je prometnim pravilom na 90 km/h iako se ona, poradi određenih sigurnosnih razloga, može i smanjiti.

 • Svi vozači motornih vozila moraju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.

2) U razdoblju od 17. do 21. kolovoza od 14.30 do 20.30 sati, na prostoru nogometnog igrališta u Malom Mihaljevcu, Udruga mladih Mali Mihaljevec organizira „Zabavnu školu nogometa – Hrvatska“.

Zabavnoj školi nogometa, predstavljanjem preventivnih aktivnosti pridružit će se i policijski službenici Policijske postaje Čakovec te Interventne jedinice policije PU međimurske. Sve polaznike upoznat će s radom Mobilnog preventivnog centra policije te s policijskom opremom koju koriste u svakodnevnom radu. Ujedno, održat će i pokaznu vježbu sa službenim psom.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*