medjimurjepress@gmail.com

Policajci Pu međimurske napadnuti prilikom intervencije u Pribislavcu

Dani vikenda, 2., 3. i 4. kolovoza te ponedjeljak 5. kolovoza 2019. godine.

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe te sedam krađa od čega šest u kojima je procijenjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo dvije teške krađe i krađu:

  1. Između 26. srpnja i 3. kolovoza u Čakovcu, Novoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari te ukrao novac i razni nakit.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

2) Između 26. srpnja i 4. kolovoza u Palovcu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, ali ništa nije ukrao. Potom je provalio u spremište kuće odakle je ukrao otpadno željezo.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

3) U noći s 3. na 4. kolovoza u Čakovcu, Ulici Valenta Morandinija, nepoznati počinitelj je iz stalka za bicikle ukrao zaključani muški bicikl, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE ZA PONEDJELJAK, 5. KOLOVOZA 2019.

U protekla 24-sata na području Policijske uprave međimurske evidentirana je jedna teška krađa i jedna krađa u kojoj je procijenjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo:

Između 30. travnja i 5. kolovoza u poljskom predjelu zvanom “Hrđavica” nedaleko Kotoribe, nepoznati počinitelj je provalio u skladišni prostor objekta odakle je ukrao drvenu građu. Potom je u dvorištu objekta porušio i ukrao više komada stabla.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NAPAD NA SLUŽBENU OSOBU / UPORABA SREDSTAVA PRISILE

Policajci PU međimurske napadnuti prilikom intervencije u Pribislavcu

U ponedjeljak, 5. kolovoza poslije ponoći, u Pribislavcu, Ulici Stanka Vraza, 38-godišnji muškarac fizički je nasrnuo na policijske službenike Policijske postaje Čakovec.

Naime, prilikom postupanja prema dojavi o obiteljskom nasilju te izdvajanja nasilnika iz obitelji i potom njegova privođenja na kriminalističko istraživanje, fizički je nasrnuo na policijske službenike koji su nakon toga uporabili sredstva prisile.

Liječničkim pregledom utvrđeno da je jedan policijski službenik i 38-godišnja,k lakše ozlijeđen.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 38-godišnjak počinio kazneno djelo napada na službenu osobu te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, protiv njega podnijet je optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji, gdje je saslušan te mu je određeno zadržavanje u zatvoru do 15 dana.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Policijskim službenicima dragovoljno predala drogu

U nedjelju, 4. kolovoza u 14,04 sati na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan II, na ulazu u Republiku Hrvatsku iz Mađarske, Mercedes-benzom, njemačkih nacionalnih oznaka graničnoj kontroli pristupila je 29-godišnja njemačka državljanka.

Prilikom pregleda vozila u cilju sprečavanja krijumčarenja droga preko državne granice, policijskim službenicima dragovoljno je predala 1,9 grama hašiša, 2,5 grama amfitemanina, 6 komada tableta ecstasya i 0,6 grama praškaste materije ecstasya.

Droga je oduzeta, dok je 29-godišnjkinja prekršajno sankcionirana sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te mu je dozvoljen ulazak u Republiku Hrvatsku.

PROMETNA NESREĆA

Draškovec – oduzela prednost prolaza

U petak, 2. kolovoza oko 12,30 sati u Draškovcu na raskrižju Draškovićeve i Dravske ulice, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 20-godišnja vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka oduzela prednost prolaza osobnom automobilu čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 63-godišnji vozač, pod utjecajem alkohola u količini od 1,34 grama po kilogramu. Nakon udara osobni automobil 63-godišnjaka sišao je izvan kolnika gdje je udario u prometnu opremu ceste.

Vozilom hitne pomoći ozlijeđena vozačica prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje joj je pružena liječnička pomoć.

Po zaprimanju prijave ozljeda utvrdit će se kvalifikacija ozljeda i događaja.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su dvije prometne nesreće od čega jedna s nastalom materijalnom štetom, dok će se kvalifikacija druge prometne nesreće utvrditi po zaprimanju bolničke prijave ozljeda.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepoštivanje prednosti prolaska – jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod 63-godišnjeg vozača osobnog automobila, u količini od 1,34 grama po kilogramu, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći, u petak, 2. kolovoza oko 12,30 sati u Draškovcu. 

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*