Međimurje Press
Policija

Policija će izvijestiti o stanju sigurnosti u Međimurskoj županiji

Četvrtak, 12. travnja 2018. godine. 

OBAVIJEST 

U ponedjeljak, 16. travnja s početkom u 10 sati 30 minuta u sklopu redovne konferencije za medije Policijske uprave međimurske, zamjenica župana Međimurske županije, Sandra Herman i savjetnik ministra unutarnjih poslova, privremeno u funkciji zamjenika načelnika Policijske uprave, Vladimir Faber predstavit će provođenje istraživanja o stanju sigurnosti u Međimurskoj županiji.

Međimurska policija preventivnim aktivnostima obilježila Međunarodni dan Roma

U ponedjeljak, 9. travnja u Osnovnoj školi Domašinec i u utorak, 10. travnja u Osnovnoj školi Dr. Ivana Novaka u Macincu, policijski službenici Policijske postaje Prelog i Štrigova provođenjem preventivnih aktivnosti priključili su se obilježavanju Međunarodnog dana Roma.

KRAĐA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće, u srijedu, 12. ožujka ove godine, u Trnovcu, iskoristio kraću odsutnost ukućana te iz otvorene garaže ukrao motornu pilu u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv 18-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće za kazneno djelo krađa, kao nadopuna prethodno dostavljene kaznene prijave po nepoznatom počinitelju.

INFORMACIJA 

Najava operativne akacije „Nadzor brzine kretanja vozila“

            Između 16. i 22. travnja, policijski službenici Policijske uprave međimurske kroz redovnu službu provodit će operativnu akciju „Nadzor brzine kretanja vozila“.

Ova akcija usklađena je s akcijama svih policija na području Europske unije za 2018. godinu, a sukladno navedenom terminu provodit će se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Tijekom dana 18. i 19. travnja, od 6 do 6 sati, provesti će se pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila a koji je usklađen s akcijama TISPOL-a za 2018. godinu.

Akcija je usmjerena na suzbijanje:

  • prekršaja prekoračenja dopuštene brzine,
  • grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).

Obzirom na povećanu frekvenciju prometovanja najugroženijih skupina sudionika u prometu – pješaka, vozača bicikla, mopeda i motocikla, pozivamo sve vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku te na taj način doprinesu povoljnijem stanju sigurnosti.

            Dobro je podsjetiti! 

  • brzina je najčešći uzrok događanja prometnih nesreća – uzrok svake treće prometne nesreće je brzina,
  • brzina kao uzrok prometne nesreće može biti nepropisna (nepoštivanje ograničenja brzine izraženih prometnim znacima ili prometnim pravilima) ili neprilagođena (brzina kretanja vozila nije usklađena sa stanjem kolnika, s karakteristikama prometnica, s gustoćom prometa i dr.),
  • brzina kretanja vozila u naselju je ograničena na 50 km/h, iako se prometnim znacima ograničenje brzine može smanjiti na npr. 40 km/h ili povećati na npr. 60 km/h. Brzina van naselja ograničena je prometnim pravilom na 90 km/h iako se ona, poradi određenih sigurnosnih razloga, može i smanjiti,
  • svi vozači motornih vozila moraju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.

DOPUNA INFORMACIJE – PROMETNA NESREĆA

 Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 33-godišnjakom sa područja grada Murskog Središća sumnja se da je u ponedjeljak, 9. travnja oko 18,30 sati u Nedelišću, Ulici Martina Viljevca prouzročio prometnu nesreću upravljajući s neregistriranim osobnim automobilom, za kojega kao vozač nije imao sklopljen ugovor o obveznom osiguranju od automobilske odgovornosti, poradi tehničke neispravnosti uređaja za upravljanje i zaustavljanje vozilom (neispravan prednji lijevi kotač). Također je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima.

Protiv 33-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu u Čakovcu.

(Nenad Risek)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja