Međimurje Press
Policija

Policija informira o događanjima od 18.ožujka 2021.

TEŠKA KRAĐA

Iz obiteljske kuće u Zasadbregu ukraden novac

Jučer, 18. ožujka 2021. godine između 10 i 14 sati u Zasadbregu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću i ukrao novac.
Materijalna šteta prema izjavi 56-godišnjeg vlasnika procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.
Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKE KRAĐE – DOPUNA INFORMACIJA

Čakovečki policajci otkrili počinitelje provala u Kuršancu i Gornjem Kuršancu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako su dijete i maloljetnik s područja Međimurske županije, počinili kazneno djelo teške krađe.
Naime, sumnja se kako su početkom ovog mjeseca na šljunčari nedaleko Kuršanca, provalili u metalni kontejner, odakle su ukrali razni ručni i električni alat. Materijalna šteta prema odštetnom zahtjevu poduzeća sa sjedištem u Čakovcu, procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.
Policijski službenici Policijske postaje Čakovec tijekom istraživanja pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili predstavniku oštećenog poduzeća.
Prema djetetu te osumnjičenom maloljetniku dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 20-godišnjak s područja općine Cestica (Varaždinska županija), počinio kazneno djelo teške krađe.
Sumnja se da je početkom ožujka ove godine na sjevernoj obali jezera rijeke Drave, nedaleko Gornjeg Kuršanca, provalio je u vikendicu, vlasništvo 49-godišnjaka, ali iz njene unutrašnjosti nije ništa ukrao. Potom je osumnjičeni provalio u obližnju kamp kućicu i manje spremište, odakle je ukrao motornu kosilicu, benzinski agregat, razni alat i ribolovnu opremu. Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća kuna.
Policijski službenici Policijske postaje Čakovec tijekom istraživanja pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili vlasniku.
Protiv osumnjičenog 20-godišnjaka dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

INFORMACIJA

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u subotu će provesti akciju “Alkohol”

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u subotu, 20. ožujka 2021. godine od 18 do 24 sata provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.
Policijske aktivnosti iz najavljene akcije prvenstveno će biti usmjerene na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga. Ujedno, utvrđivat će se i prekršaji kretanja vozilima nepropisnom brzinom.
Nadalje, tijekom akcije suzbijat će se svako grubog kršenja prometne discipline, kao i ostali prekršaji koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja