medjimurjepress@gmail.com

Policija izvijestila o tri poginule osobe u jučerašnjoj nesreći

Srijedu, 30. listopada 2019. godine

PROMETNA NESREĆA S TRI POGINULE OSOBE

U teškoj prometnoj nesreći poginule tri osobe, dok su dvije ozlijeđene

U srijedu, 30. listopada oko 12 sati i 25 minuta na cesti između Vratišinca i Peklenice dogodila se prometna nesreća, gdje vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 22-godišnjak sa šireg područja grada Mursko Središće, krećući se iz smjera Vratišinca u smjeru Peklenice, brzinu kretanja vozila nije prilagodio atmosferskim prilikama (padala kiša) te stanju i osobinama ceste (kolnik mokar, zavoj, nizbrdica) zbog čega je izlaskom iz zavoja, na ravnom djelu ceste na uzdužnom cestovnom nagibu, izgubio nadzor nad upravljanjem automobilom. Nakon toga se vozilo zanijelo, prešlo na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te udarilo u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljala 66-godišnjakinja sa šireg područja grada Mursko Središće.

Na mjestu prometne nesreće je, nažalost, utvrđena smrt 22-godišnjeg vozača i putnice u njegovom automobilu 23-godišnjakinje sa šireg područja grada, dok je u Županijskoj bolnici Čakovec preminula putnica iz drugog osobnog automobila 77-godišnjakinja sa šireg područja grada Mursko Središće.

Vozačica drugog osobnog automobila i putnica iz njezina automobila, maloljetnica s područja Međimurske županije, vozilom hitne pomoći prevezene su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su im okvalificirane teške tjelesne ozljede, dok je na vozilima nastala materijalna šteta.

Na mjesto događaja su izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca te pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društva okolnih naselja.

Očevid je obavila općinska državna odvjetnica u Čakovcu.

Promet je na dijelu županijske ceste broj 2008 između Vratišinca i Peklenice bio obustavljen u vremenu od 12,52 do 15,35 sati i odvijao se obilaznim pravcima.

O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

NEOVLAŠTENA UPORABA TUĐE POKRETNE STVARI

Osumnjičen za krađu vozila

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnjak s područja grada Čakovca počinio kazneno djelo Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

Naime, tijekom noći s 20. na 21. listopada ove godine u Kuršancu, Glavnoj ulici, otvorio je vrata na parkiranom vozilu marke Nissan Sunny, čakovečkih registarskih oznaka nakon čega je spajanjem žica stavio vozilo u pogon i odvezao se u nepoznatom pravcu.

Vozilo je pronađeno 21. listopada u jutarnjim satima.

Materijalna šteta se cijeni na iznos od više tisuća kuna.

Protiv 18-godišnjaka se podnosi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež.

NENAD RISEK

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*