Međimurje Press
Policija

Policija najavljuje prometne akcije „Alkohol“ i „Nadzor teretnih automobila i autobusa“!

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, u subotu 9. listopada 2021. godine od 18,00 do 24,00 sata provodit će operativnu akciju „Alkohol“.

Aktivnosti akcije usmjerit će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline, te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

  • Nadzor teretnih automobila i autobusa

U periodu od 11. do 17. listopada 2021. godine, sve policijske postaje Policijske uprave međimurske kroz redovnu službu pojačano će provoditi nadzor teretnih automobila i autobusa.

Ova akcija usklađena je s akcijama ROADPOL-a za 2021. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, dok će se  u srijedu, 13. listopada od 8 do 14 sati, ciljano provoditi u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

Marina Soldat  

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja