Policija obavještava

Vikend, 9., 10. i 11. veljače 2018. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su tri krađe od kojih dvije gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i tri teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

1) U petak 9. veljače oko 17.45 sati u Čakovcu, na Franjevačkom trgu, nepoznati počinitelj je prišao starijoj ženskoj osobi i s ramena joj istrgnuo torbicu u kojoj se nalazio novčanik s osobnim dokumentima i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec u blizini mjesta događaja zatečen je 20-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica, koji je uhićen i doveden u prostorije Policijske postaje. Provedenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da počinio opisano kazneno djelo nakon čega je uz kaznenu prijavu u subotu, 10. veljače, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

2) U nedjelju 11. veljače u prijepodnevnim satima u Sivici, Vrtnoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću, gdje je ukrao razni nakit i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

3) Između 1. prosinca 2017. i 11. veljače ove godine, u Pribislavcu, Ulici dr. Vinka Žganca, nepoznati počinitelj je provalio u spremište voćnjaka, gdje je ukrao razne pesticide, alat i druge predmete.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku

KRAĐA

U noći s 8. na 9. veljače (s četvrtka na petak), u Hlapičini, nepoznati počinitelj je iz gospodarskog objekta ukrao više vrsta dasaka i druge predmete u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se dvije prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenom osobom i jedna s nastalom materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama lakše je ozlijeđen 34-godišnji vozač osobnog automobila.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

· Nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća, ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača. Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,98 grama po kilogramu utvrđena je kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, u nedjelju, 11. veljače oko 10,40 sati, u Palovcu.

REZULTATI POJAČANIH AKTIVNOSTI U PROMETU 

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u razdoblju od 9. do 11. veljače ove godine poduzimali su pojačane aktivnosti u prometu, kojom prilikom su kontrolirana 265 vozila i utvrđeno ukupno 63 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

  • 23 prekršaja nepropisne brzine,
  • šest prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola
    • od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg – dva prekršaja,
    • više od 1,50 g/kg – četiri prekršaja,
  • 34 ostalih prekršaja.

(Nenad Risek)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*