Međimurje Press
Policija

Policija u dane vikenda 12., 13. i 14. studenoga!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

Na području Policijske uprave međimurske u dane vikenda evidentirana je jedna teška krađa i tri krađe. U krađama je nastala materijalna šteta veća od 1.000 kuna.

Izdvajamo krađu:

Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da je između 5. i 12. studenoga 2021. godine na parkiralištu u Čakovečkoj ulici, u Nedelišću, nepoznati počinitelj iz nezaključanog rezervoara teretnog vozila istočio i ukrao više desetaka litara goriva. Potom je iz dva teretna vozila ukrao nekoliko akumulatora.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

RAZBOJNIČKA KRAĐA

Čakovec – iz trgovine ukrali digitalne prijamnike

U petak, 12. studenoga 2021. godine oko 12,15 minuta u Čakovcu, Ulici Tomaša Goričanca, dvojica nepoznatih počinitelja su u trgovini mješovitom robom počinili kazneno djelo Razbojnička krađa.

Naime, počinitelji su iz trgovine ukrali nekoliko komada DVB-T digitalnih prijamnika, a u cilju da spriječi njihovo udaljavanje i iznošenje ukradenih predmeta, prodavačica ih je pokušala zadržati na izlazu iz trgovine. Kako bi zadržali ukradene predmete u svom posjedu, počinitelji su prodavačicu odgurnuli te se potom udaljili iz trgovine.

U događaju prodavačica nije ozlijeđena, dok se materijalna šteta procjenjuje na više stotina kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNA NESREĆA

Palovec – odbio se zaustaviti na svjetlosno-zvučne znakove policijskog vozila

U subotu, 13. studenoga 2021. godine u 21,10 sati u Palovcu, Čakovečkoj ulici, nepoznati vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka odbio se  zaustaviti na svjetlosno-zvučne znakove policijskog vozila te se nastavio kretati prema raskrižju Glavne i Male ulice, gdje brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i vidljivosti ceste (noć). Zbog toga je prilikom skretanja udesno na kolnik Male ulice izgubio nadzor nad upravljanjem te je došlo do zanošenja vozila i udara u sakralni objekat, koji se nalazi na sredini raskrižja.

Nakon prometne nesreće vozač je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike te je uz primjenu sredstava prisile priveden u službene prostorije Policijske uprave međimurske.

Provjerom identiteta osobe utvrđeno je da se radi o 27-godišnjaku sa šireg područja Općine Male Subotice, dok je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u količini od 1,98 g/kg.

U prometnoj nesreći 27-godišnji vozač i 23-godišnja putnica s područja Grada Preloga, nisu zadobili tjelesne ozljede.

Protiv vozača pokrenut je prekršajni postupak.

INFORMACIJA

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,

– neprilagođena i nepropisna brzina – dvije prometne nesreće,

– nepropisno skretanje – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je u količini od 1,98 g/kg, kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 13. studenoga 2021. godine oko 21,11 sati.

DOPUNA INFORMACIJE

Provedena akcija „MARTINJE 2021.“

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na prometnicama Međimurske županije, policijski službenici Policijske uprave međimurske su u razdoblju od 5. do 15. studenoga 2021. godine proveli pojačane preventivno-represivne aktivnosti.

Tijekom pojačanog nadzora prometa utvrđeno je ukupno 186 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i to:

upravljanje vozilima dok je u krvi prisutan alkohol – 39 prekršaja:

– do 0,5 g/kg – tri prekršaja,

– od 0,50 do 1,00 g/kg – 16 prekršaja,

– od 1,00 do 1,50 g/kg – 13 prekršaja,

– iznad 1,50 g/kg – 7 prekršaja,

nepropisna brzina kretanja – 38 prekršaja,
nekorištenje sigurnosnog pojasa – 26 prekršaja,
nepropisna uporaba mobitela za vrijeme vožnje – devet prekršaja,
upravljanje u vrijeme zabrane – tri prekršaja,
upravljanje neregistriranim vozilom – tri prekršaja,
upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje – jedan prekršaj,
ostalo – 67 prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 2,30 g/kg utvrđena je u subotu, 6. studenoga 2021. godine oko 22,30 sati u Domašincu, kod 40-godišnjeg vozača bicikla s područja Općine Domašinec.

Prisutnost droga u organizmu sudionika prilikom nadzora cestovnog prometa nije utvrđena, dok su testirana četiri sudionika.

Za vrijeme provođenja preventivno-represivnih aktivnosti „Martinje 2021.“ dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća od čega jedna s ozlijeđenim osobama u kojoj su tri osobe lakše ozlijeđene i osam prometnih nesreće s materijalnom štetom.

Marina Soldat  

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja