Međimurje Press
Policija

Policija zabilježila teške krađe!

Čakovec – krađa bicikla

U ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine u prijepodnevnim satima u Čakovcu, ulici Vladimira Nazora,  nepoznati počinitelj je ukrao nezaključani muški bicikl. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Preporuke građanima kako zaštititi bicikl od krađe

Bicikli kao prijevozno sredstvo česta su meta kradljivaca, a kradu se na ulicama, stubištima zgrada, u dvorištima, garažama, u svim slabo osiguranim i manje prometnim mjestima. Krađu treba odmah prijaviti policiji, navedite točnu lokaciju krađe, opis bicikla, kao i sve ostale važne pojedinosti, poput serijskih brojeva, naljepnice iz servisa… Kako ne biste ostali bez bicikla, korisno je pridržavati se nekih jednostavnih sigurnosnih pravila:

 • kada kupujete novi bicikl, zabilježite tvornički broj njegova okvira, a ukoliko nema broja ukucajte neki prepoznatljiv broj ili znak,
 • slikajte bicikl i sačuvajte račun,
 • stavite zaštitni lanac na bicikl i ne zaboravite ga zaključati kad ga ostavljate bez nadzora, čak ni kad ga ostavljate u zajedničkim prostorijama zgrade ili sličnim mjestima,
 • koristite više vrsta zaštite jer je tako za krađu potrebno više vremena,
 • pravilno vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto,
 • koristite dovoljno dugu čeličnu sajlu ili spiralu s bravom kako bi osigurali oba kotača,
 • ako imate bravu na žbicama, zaključajte je,
 • ne koristite nekvalitetne i jeftine lokote i lance,
 • za zaštitu bicikala postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju,
 • dokumente i druge vrijednosti ne ostavljajte na u torbicama na biciklu,
 • ne kupujte bicikle od nepoznatih osoba, bez dokumentacije i sumnjive cijene.

Ovakvim samozaštitnim ponašanjem u značajnoj mjeri će se smanjiti mogućnost krađa, doprinijeti sigurnosti i smanjenju šteta. Pozivamo građane da u slučaju krađe bicikla odmah obavijestite policiju pozivom na broj 192.

Trnovec – krađa iz spremišta

Između 3. i 6. rujna 2021. godine u Trnovcu, nepoznati počinitelj je iz otključanog spremišta ukrao trimer, kutnu brusilicu i kotao za pečenje rakije. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJA

Započela nova školska godina, a s njom i akcija „Poštujte naše znakove“

Policijska uprava međimurska i ove školske godine tradicionalno je započela s provođenjem preventivne akcije “Poštujte naše znakove”, koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprečavanje ugrožavanja njihovih života. Više informacijama na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

 

 POLICIJSKA SLUŽBENICA

 ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

 Danijela Turk

 

 

                                                                                                    

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja