Međimurje Press
Policija

Policijska uprava međimurska će 24. ožujka 2022. godine provesti 24-satni nadzor brzine!

U sklopu pojačanih aktivnosti ROADPOL-a, Policijska uprava međimurska će 24. ožujka 2022. godine provesti 24-satni nadzor brzine te pozivamo građane da dostave prijedloge lokacija na kojima žele da policijski službenici kontroliraju brzinu.

Vozači koji ne poštuju ograničenja brzine, ugrožavaju svoje živote i živote drugih sudionika u prometu. I ovom prilikom podsjećamo da je nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, radi čega se i ovom akcijom nastoji unaprijediti ukupno stanje sigurnosti prometa na cestama.

Stoga će se na području Policijske uprave međimurske, ali i čitave Hrvatske i drugih zemalja članica Europske unije, radi smanjenja broja prometnih nesreća, a pogotovo prometnih nesreća s najtežim posljedicama, provesti 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Policija će 24. ožujka od 00.00 do 24.00 sata pojačano kontrolirati brzinu vozila i prema vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine, primjenjivati sankcije propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Sve zainteresirane građane molimo da nam u razdoblju od 1. do 10. ožujka 2022. godine predlože lokacije gdje smatraju da bi policija morala pojačati nadzor nepropisne brzine. Svoje prijedloge mogu dostavljati na adresu elektroničke pošte medjimurska@policija.hr.

Marina Soldat

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja