Policijska uprava međimurska obilježit će blagdan Svetog Mihovila – Dan policije

Ponedjeljak, 24. rujna 2018. godine

OBAVIJEST

Program obilježavanja predstojećeg Dana policije

Danas (25. rujna), Policijska uprava međimurska obilježit će blagdan Svetog Mihovila – Dan policije, prema sljedećem programu:

8,00 – 10,00 sati – paljenje svijeća na grobove poginulih policajaca na području Međimurske županije,

17,00 sati – paljenje svijeća kod Spomen obilježja u Policijskoj upravi Međimurskoj,

17,40 sati – polaganje vijenaca kod centralnog križa na čakovečkom groblju u Mihovljanu,

18,30 sati – sv. Misa zadušnica za poginule i nestale hrvatske branitelje u crkvi Svetog Nikole u Čakovcu,

19,15 sati – prijam obitelji poginulih i nestalih policajaca kod načelnika Policijske uprave međimurske, u Katoličkom domu.

KRAĐA

Krađa goriva

Tijekom noći s 23. na 24. rujna (s nedjelje na ponedjeljak) u Svetoj Mariji, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj je iz spremnika tri traktora ukrao nekoliko stotina litara goriva.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA-DOPUNA INFORMACIJE

Kombijem oduzeo prednost motociklistu

U ponedjeljak, 21. rujna iz Županijske bolnice Čakovec zaprimljena je prijava ozljeda iz koje je vidljivo da je 29-godišnjak s područja općine Selnica u prometnoj nesreći zadobio tešku tjelesnu ozljedu.

Podsjećamo, da je u subotu, 15. rujna oko 19 sati u Murskom Središću, Ulici Sitnice, na kolniku državne ceste broj 209 vozač teretnog vozila čakovečkih registarskih oznaka, 37-godišnjak s područja grada Mursko Središće, krećući se Ulicom Sitnice te dolaskom do raskrižja s državnom cestom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom, zbog čega je u teretno vozilo udario motocikl čakovečkih registarskih oznaka s kojim je državnom cestom upravljao 29-godišnjak, dok je u krvi imao prisutno 2,13 grama po kilogramu alkohola. Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača.

Protiv 37-godišnjeg vozača se podnosi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

POŽARI NA PROMETNIM SREDSTVIMA

Izgorio automobil

U ponedjeljak, 25. rujna nešto iza ponoći dojavio je građanin da na cesti između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca gori osobni automobil.

Policijski službenici su na poljskom putu uz cestu uočili u potpunosti izgorjelo napušteno vozilo marke “Mazda 323” varaždinskih registarskih oznaka.

Požar su ugasili vatrogasci javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca. Očevid će se izvršiti danas, 25. rujna u jutarnjim satima.

(Nenad Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*