Međimurje Press
Policija

Policijske vijesti za dane vikenda od 1. do 3. travnja 2022. godine!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije krađe, dok teške krađe nisu evidentirane. Materijalna šteta kod obje krađe procjenjuje se na više tisuću kuna.

Izdvajamo:

U subotu, 2. travnja 2022. godine oko 10,00 sati u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava u trgovini, nepoznati je počinitelj ukrao nekoliko sunčanih naočala.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNA NESREĆA

Čakovec – prometna nesreća na raskrižju Sajmišne ulice i Ulice Rudolfa Steinera

U petak, 1. travnja 2022. godine oko 12,55 sati u Čakovcu, na raskrižju ulica Sajmišne i Rudolfa Steinera dogodila se prometna nesreća u kojoj 43-godišnji vozač teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, dolaskom do ceste s prednošću prolaska nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom.

Zbog toga je u teretni automobil udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 73-godišnji vozač.

Vozilom hitne pomoći 73-godišnji vozač i 65-godišnja putnica iz njegovog vozila su prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Protiv 43-godišnjeg vozača pokrenut je prekršajni postupak.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom vikenda evidentirane tri prometne nesreće s materijalnom štetom

Na prometnicama Međimurske županije tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega jedna s ozlijeđenim osobama (vozač osobnog automobila i putnica iz njegovog vozila) te pet prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom. Za jednu prometnu nesreću kvalifikacija događaja utvrdit će se po zaprimanju bolničke prijave.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • neprilagođena i nepropisna brzina – jedna prometna nesreća,
  • nepoštivanje prednosti – tri prometne nesreće,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 36-godišnje vozačice koja je sudjelovala u prometnoj nesreći s materijalnom štetom, a koja se dogodila u subotu, 2. travnja 2022. godine oko 3,00 sati u Murskom Središću, u Kolodvorskoj ulici.

Naime, 36-godišnja vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 1,74 g/kg, vozilom se nije kretala što bliže desnom rubu kolnika. Zbog toga je vozilom djelomično sišla izvan kolnika u desno, gdje je udarila u dvorišnu ogradu.

Protiv vozačice pokrenut je prekršajni postupak.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Marina Soldat 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja