Međimurje Press
Policija

Policijski poslovi tijekom vikenda

Dani vikenda 10., 11. i 12. srpnja 2020. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirano je sedam krađa, dok teške krađe nisu evidentirane. Kod jedne krađe materijalna šteta pojedinačno se procjenjuje na više od tisuću kuna, dok se kod preostalih šest krađa materijalna šteta pojedinačno procjenjuje na manje od tisuću kuna.

Izdvajamo krađu mobitela i novca iz obiteljske kuće u Piškorovcu.

U petak, 10. srpnja 2020. godine oko 22 sata u Piškorovcu, nepoznati počinitelj iskoristio je kraću odsutnost ukućana te iz obiteljske kuće ukrao mobitel i novac.

Materijalna šteta prema izjavi 29-godišnjeg vlasnika procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKA KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Dvojica mladića (19 i 22) osumnjičena za provalu u Čakovcu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da su 19-godišnjak i 22-godišnjak, obojica s područja općine Pribislavec, počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se da su početkom srpnja ove godine u Čakovcu, na dvorištu obiteljske kuće u Ulici Ivana Mažuranića, provalili u garažu te ukrali nekoliko bakrenih cijevi raznih dužina i promjera.

Materijalna šteta prema izjavi 66-godišnjeg vlasnika procijenjena je na oko 800 kuna.

Protiv dvojice osumnjičenih mladića podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je vozač zadobio tjelesne ozljede (kvalifikacija ozljeda utvrdit će se naknadno) i pet prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,

– neprilagođena brzina kretanja, jedna prometna nesreća,

– nepropisna vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

– ostale greške, tri prometne nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 1,81 promila utvrđena je kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u petak, 10. srpnja nešto poslije 16 sati u Čakovcu, na prostoru benzinske postaje u Ulici Globetka.

PROMETNA NESREĆA

U prometnoj nesreći 66-godišnji vozač Focusa ispao iz automobila

U subota 11. srpnja 2020. godine oko 14 sati na državnoj cesti broj 20, između Draškovca i Donjeg Mihaljevca dogodila se prometna nesreća.

Upravljajući Ford Focusom, čakovečkih registarskih oznaka, 66-godišnji vozač nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je na ravnom dijelu ceste sišao izvan kolnika niz cestovnu kosinu, gdje je prednjim dijelom vozila udario u zemljanu površinu. Nakon toga došlo je do višestrukog prevrtanja te ispadanja vozača iz automobila.

Unesrećeni 66-godišnji vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju. Težina zadobivenih ozljeda okvalificirat će se naknadno.

Provedenim očevidom utvrđeno je kako vozač u trenutku nesreće nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,65 promila te završio u zatvoru

U nedjelju, 12. srpnja 2020. godine u 2 sata i 15 minuta u Čakovcu, prilikom nadzora prometa u ZAVNOH-ovoj ulici, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili su 21-godišnjaka koji je upravljao Mazdom 323, koprivničkih registarskih oznaka.

Provedenim nadzorom utvrđeno je kako je vozač upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem alkohola od 1,65 promila.

Pošto se radilo o povratniku u počinitelju opisanih prometnih prekršaja, 21-godišnji vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Uz optužni prijedlog u kojem je predloženo zadržavanje, okrivljeni vozač s područja grada Čakovca, priveden je na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja dežurna sutkinja prihvatila je prijedlog policije i vozaču odredila zadržavanje te je potom sproveden u Zatvor u Varaždinu.

DOPUNA INFORMACIJE

Rezultati akcije „Četiri ubojice u prometu“

Policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske u subotu, 11. srpnja 2020. godine od 16 do 24 sata proveli su aktivnosti iz akcije „Četiri ubojice u prometu”.

Tijekom akcije ukupno je utvrđeno 20 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– pet prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0,5 do 1 promila – jedan prekršaj,

– iznad 1,5 promila – tri prekršaja,

– odbijanje ispitivanja – jedan prekršaj,

– tri prekršaja prekoračenja brzine kretanja u naselju i to:

– od 10 do 20 km/h – tri prekršaja,

– četiri prekršaja prekoračenja brzine izvan naselja i to:

– od 10 do 30 km/h – dva prekršaja,

– od 30 do 50 km/h – jedan prekršaj,

– veća za 50 km/h – jedan prekršaj,

– jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava,

– tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– četiri tzv. ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,23 promila utvrđena je 23 sata i 40 minuta na cesti između Zasadbrega i Knezovca, kod 35-godišnjak vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Vozač je prekršajno sankcioniran izricanjem novčane kazne u iznosu od 10.000 kuna uz zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca (nakon pravomoćnosti odluke vozaču se u evidenciju upisuje šest negativnih bodova).

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila, i to izvan naseljenog mjesta od 159 km/h (ograničenje brzine na 90 km/h) utvrđena je u 16 sati i 43 minute na prometnici između Svetog Križa i Orehovice, kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Vozač je prekršajno sankcioniran izricanjem novčane kazne u iznosu od 5.000 kuna uz zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od jednog mjeseca (nakon pravomoćnosti odluke vozaču se u evidenciju upisuju tri negativna boda).

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja