Policijski službenici PU međimurske sudionici četvrte “Holjevke”

Ponedjeljak, 5. ožujka 2018. godine.

PROMETNA NESREĆA / NAJAVA AKCIJE ALKOHOL

U ponedjeljak, 5. ožujka oko 18.45 sati u Murskom Središću, Martinskoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj se 27-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 2,37 grama po kilogramu nije se kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika. Zbog toga je na ravnom dijelu ceste prešao vozilom na suprotnu prometnu traku gdje je udario u osobni automobil njemačkih nacionalnih oznaka koji je bio nepropisno parkiran, djelomično na nogostupu.

Ozlijeđeni 27-godišnjak vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

U vremenu od 19.40 do 20.25 sati zbog obavljanja očevida kolnik Martinske ulice  bio je zatvoren za promet te se odvijao obilaznim ulicama.

Protiv 27-godišnjeg vozača podnijet će se optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, dok je vlasniku vozila njemačkih nacionalnih oznaka zbog nepropisnog parkiranja naplaćena novčana kazna.

Pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, a posebno da ne voze kada u organizmu imaju nedopuštenu koncentraciju alkohola. 

Kako bi u što većoj mjeri suzbili prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, kao i sve ostale prekršaje koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, policijski službenici Policijske uprave međimurske u noći s 10. na 11. ožujka (sa subote na nedjelju) od 22 do 4 sata na području Policijske uprave međimurske provest će operativnu akciju „Alkohol“.

Tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi.

DOPUNA INFORMACIJE

Rezultati akcije “Nadzor teretnih automobila i autobusa”

Između 26. veljače i 4. ožujka policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su operativnu akciju „Nadzor teretnih automobila i autobusa“. Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2018. godinu, a sukladno navedenom terminu provodila se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Tijekom akcije izvršena je kontrola 77 teretnih automobila i pet autobusa, gdje je kod vozača autobusa utvrđen jedan prekršaj, a kod vozača teretnih automobila 31 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, i to:

 • teretni automobili
 • prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,
 • šest prekršaja tahografa,
 • 12 prekršaja vremena upravljanja,
 • jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila,
 • sedam pretovara vozila,
 • četiri ostala prekršaja.
 • autobusi

– prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa.

U srijedu, 28. veljače od 8 do 14 sati, akcija se ciljano provodila u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom, te je izvršena kontrola 42 teretna automobila i tri autobusa, gdje kod vozača autobusa nisu utvrđeni prekršaji dok je kod vozača teretnih automobila utvrđeno 19 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, i to:

 • dva prekršaja tahografa,
 • 12 prekršaja vremena upravljanja,
 • jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila,
 • četiri ostala prekršaja.

OBAVIJEST 

Policijski službenici PU međimurske sudionici četvrte “Holjevke”

U nedjelju, 4. ožujka, usprkos snijegu, 370-tak trkača i trkačica trčalo je utrku od 10 kilometara koju je organizirao Zagrebački atletski savez u suradnji sa Zakladom policijske solidarnosti MUP-a RH. Start popularne “Holjevke” bio je na zagrebačkom Mostu slobode, a cilj na Bundeku.

Više na poveznici / linku http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=277880 .

(Nenad Risek)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*