medjimurjepress@gmail.com

Policijski vikend u Međimurju

Vikend, 13., 14. i 15. srpnja 2018. godine

Pad djeteta

U subotu, 14. srpnja oko 12,25 sati u Šenkovcu je lake tjelesne ozljede zadobilo dijete prilikom pada sa bicikla.

Policija moli građane ukoliko raspolažu sa saznanjima vezanim uz događaj da se jave policiji i pruže informaciju na broj telefona 192 ili putem elektroničke pošte medjimurska@policija.hr , putem besplatne mobilne aplikacije policije ili u najbližu policijsku postaju.

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirana je jedna krađa, gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna, jedna krađa, gdje je počinjena materijalna šteta iznad 1.000 kuna te jedna teška krađa, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

Pokušaj provale u trgovinu

Tijekom noći s 14. na 15. srpnja ( sa subote na nedjelju), u Gornjem Hrašćanu, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u prostorije trgovine, ali je odustao od dovršenja kaznenog djela.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

Krađa iz kuće

U petak, 13. srpnja oko podneva, u Mihovljanu, Ulici Ivana Gundulića, nepoznati počinitelj je kroz otključana vrata ušao u prostorije kuće, gdje je ukrao novac u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE

Motociklom u polje kukuruza

U subotu, 14. srpnja oko 3,30 sati na kolniku ceste između Novog Sela Rok i Čakovca, „mladi“ vozač neregistriranog motocikla, 20-godišnjak sa šireg područja grada Mursko Središće, upravljajući prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom te dok je u krvi imao prisutno 0,68 grama po kilogramu alkohola, vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake koja se proteže uz desni rub kolnika, zbog čega je u lijevom zavoju sa motociklom sišao van kolnika u cestovni jarak te u nastavku kretanja u polje kukuruza, gdje je došlo do prevrtanja motocikla i pada vozača.

Nakon prometne nesreće vozač je oko 7,45 sati, nakon pronalaska, vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.

Vozač za vrijeme vožnje na glavi nije nosio propisanu zaštitnu kacigu.

O događaju se podnosi posebno izvješće, dok će vozač biti prekršajno sankcioniran.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Kod više mlađih osoba pronađena droga

U petak, subotu i nedjelju, od 13. do 15. srpnja tijekom održavanja javnog okupljanja u Brezju, policijski službenici Policijske uprave međimurske zabilježili su ukupno 40 zapljena droga.

Podnijeli su 19 optužnih prijedloga, pet obveznih prekršajnih naloga iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te podnijeli dvije kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku zbog kaznenih djela „neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Ukupno je zaplijenjeno 193,1 gram marihuane, 51 komad tableta ecstasy i 11 grama droge amfetamin.

INFORMACIJE

  1. Provedena akcija alkohol

Policijski službenici Policijske uprave međimurske su tijekom noći s 15. na 16. srpnja od 23 do 5 sati proveli akciju „Alkohol“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 10 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

  • pet prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

-od 0,5 g/kg do 1 g/kg – dva prekršaja,

-iznad 1,5 g/kg – tri prekršaja;

  • prekršaj isteka važenja prometne dozvole za više od 15 dana;

  • prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom;

  • tri ostala prekršaja.

Od ostalih zakona utvrđen je prekršaj iz članka 6. stavka 1. Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Najveća koncentracija alkohola od 3,06 grama po kilogramu utvrđena je u nedjelju, 15. srpnja u 2,55 sati, u Čakovcu, u Mlinskoj ulici, kod vozača osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 46-godišnjaka sa područja općine Nedelišće.

Tijekom provođenja akcije temeljem članka 134. Prekršajnog zakona jedna osoba je uhićena, dok temeljem članka 137. Prekršajnog zakona zadržanih osoba nije bilo.

Prisutnost opojnih droga prilikom nadzora cestovnog prometa nije utvrđena. Testirane su dvije osobe.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom i to u nedjelju, 15. srpnja oko 1,45 sati na državnoj cesti D-3, između Gornjeg Kuršanca i Varaždina, između motocikla i osobnog automobila, gdje je uzrok bio ne držanje potrebnog razmaka.

2) Prometne nesreće tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je teške tjelesne ozljede zadobio vozač neregistriranog motocikla 20-godišnjak sa šireg područja grada Mursko Središće u prometnoj nesreći koja se dogodila dana 14. srpnja oko 3,30 sati na gradskoj cesti između Čakovca i Novog Sela Rok, dok je lake tjelesne ozljede zadobilo dijete, vozač bicikla u prometnoj nesreći koja se dogodila dana 14. srpnja oko 12,25 sati u Šenkovcu te četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

  • ostale greške, četiri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod pet vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod vozača osobnog automobila 67-godišnjaka sa šireg područja grada Čakovca u koncentraciji od 1,98 grama po kilogramu, u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u Žiškovcu, u subotu, 14. srpnja oko 18,40 sati.

(Nenad Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*