medjimurjepress@gmail.com

Policijsko izvješće za božićne blagdane

Za utorak, srijedu i četvrtak – 24., 25. i 26. prosinca 2019. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

Na području Policijske uprave međimurske između 24. i 26. prosinca 2019. godine evidentirano je pet teških krađa i pet krađa. U jednoj krađi nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u četiri krađe šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo tešku krađu i dvije krađe

1) Tijekom 24. i 25. prosinca 2019. godine u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt gdje je ispremetao stvari te ukrao računalo registar kase. Potom je provalio u nekoliko aparata za igru, gdje je ukrao novac.

Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

2) U utorak, 24. prosinca 2019. godine policijski službenici Policijske postaje Čakovec zaprimili su prijavu građana, o krađi novca.

Naime, 23. prosinca 2019. godine u večernjim satima u Belici, nepoznati počinitelj je u ugostiteljskom objektu iz džepa jakne ukrao novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i novac.

Potom je pomoću jedne od ukradenih bankovnih kartica, koristeći PIN broj kojeg je vlasnik ostavio uz karticu, na bankomatu podigao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

I ovaj slučaj povod je da još jednom upozorimo i savjetujemo sve građane da u svojim novčanicima ili torbicama nikako ne drže zajedno bankovne kartice i PIN brojeve kako bi izbjegli ovakvu situaciju, odnosno omogućili kradljivcima da mogu s njihovih računa podizati novac.

3) U srijedu, 25. prosinca 2019. godine, u ranim jutarnjim satima nepoznati počinitelj je iz nezaključanog kokošinjca, ukrao nekoliko desetaka komada peradi.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE

Brezje – teško ozlijeđen vozač osobnog automobila

U četvrtak, 26. prosinca 2019. godine oko 19,50 sati na kolniku državne ceste u Brezju, dogodila se prometna nesreća u kojoj 48-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 1,48 grama po kilogramu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio vidljivosti (noć). Zbog toga je na ravnom djelu ceste izgubio nadzor nad vozilom te je došlo do zanošenja vozila, silaska izvan kolnika, udara u prometne znakove, ograde obiteljskih kuća i potom do višestrukog prevrtanja vozila.

Ozlijeđeni vozač je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Bijeg s mjesta događaja prometne nesreće

U utorak, 24. prosinca 2019. godine u oko 19 sati na prostoru parkirališta ugostiteljskog objekta u Prelog, Čakovečkoj ulici nepoznati vozač je osobnim automobilom prilikom izlaza iz parkiranog mjesta udario u parkirani osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka. Uslijed siline udara vozilo u koje je udario odbačeno je u drugi parkirani osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka. Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja te je u 19,02 sati u Prelogu, Ulici Antuna Mihanovića, ponovo počinio prometnu nesreću. Zbog brzine kretanja vozilo nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć) te je u zavoju djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 32-godišnji vozač te je ponovo napustio mjesto nesreće.

Zahvaljujući pomoći građana i brzom reakcijom policijskih službenika odbjegli vozač ubrzo je pronađen. Radi se o 59-godišnjaku koji je upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka, kojemu je isteklo važenje prometne dozvole te je bio pod utjecajem alkohola u količini od 1,28 grama po kilogramu.

Protiv vozača slijede obavijesti o počinjenim prekršajima.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*