Međimurje Press
Policija

Policijsko izvješće za četvrtak, 25. veljače 2021. godine

U Čakovcu iz dvorišta kuće ukraden bicikl

Jučer, 25. veljače 2021. godine u poslijepodnevnim satima u Čakovcu, iz dvorišta obiteljske kuće u Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj ukrao je nezaključani bicikl.

Prema izjavi 35-godišnje vlasnice materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

IZAZIVANJE PROMETNE NESREĆE U CESTOVNOM PROMETU / NEPRUŽANJE POMOĆI

Vozač Opel Astre (32) kazneno prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu te nepružanja pomoći

Zaprimljenom prijavom ozljeda Županijske bolnice Čakovec razvidno je kako je maloljetni biciklist u prometnoj nesreći, koja se dogodila prošlog petka (19. veljače 2021.) oko 19 sati na kolniku pristupne ceste naselju Parag, teško ozlijeđen.

Podsjećamo, 32-godišni vozač Opel Astre, čakovečkih registarskih oznaka, u trenutku prometne nesreće upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,69 promila te bez položenog vozačkog ispita. Pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (makadam), vidljivosti (noć) te gustoći prometa (vozači bicikla ispred). Zbog opisane situacije u kočenju je prednjim dijelom Astre udario u stražnji dio bicikla, kojim je u istom smjeru uz desni rub ceste, upravljao maloljetnik. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i podizanja bicikliste na poklopac motora i prednje vjetrobransko staklo, a potom i do pada na zemljanu površinu. U nastavku kretanja 32-godišnji vozač, prednjim dijelom automobila udario je u stražnji dio drugog bicikla, kojim je ispred u istom smjeru uz desni rub ceste, upravljao 28-godišnjak. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada vozača.

Vozač Astre napustio je mjesto događaja, a da nije pružio pomoć biciklistima koje je ozlijedio u nesreći te je naknadno pronađen na adresi svog prebivališta.

Ozlijeđeni biciklisti privatnim vozilom i vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je 28-godišnji biciklist u nesreći lakše ozlijeđen, dok je maloljetni biciklist zadobio teške ozljede.

U trenutku opisane prometne nesreće 28-godišnji biciklist nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom te na biciklu nije imao upaljeno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i crveno svjetlo na stražnjoj strani. Ujedno, maloljetni biciklist tijekom vožnje nije imao upaljeno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. 

Protiv 32-godišnjeg vozača Opel Astre zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJE

  1. Najava akcije „Alkohol“

Sutra (u subotu), 27. veljače 2021. godine od 18 do 24 sata policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i utvrđivanja ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja “mladih vozača”. 

  1. U Čakovcu i Strahonincu obilježen Dan ružičastih majica

I ove godine, poštujući epidemiološke mjere i preporuke, preventivci Policijske uprave međimurske, obilježili su Dan ružičastih majica (Pink Shirt Day).

Više na poveznici.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja