Međimurje Press
Policija

Policijsko izvješće za dane vikenda 10., 11. i 12. rujna 2021. godine!

UBOJSTVO U POKUŠAJU

Domašinec – lakše ozlijeđen 38-godišnjak

U subotu, 11. rujna 2021. godine u jutarnjim satima u Domašincu, Ulici Katarine Zrinski, u trgovini do 38-godišnjaka došao je 53-godišnjak s kojim je u dugogodišnjim lošim odnosima, u ruci držeći oštar predmet (sjekiru) te ga je uz prijetnju smrću udario u predjelu prsa. Nakon toga 38-godišnjak ga je savladao i potom su se razišli.

Ozlijeđenom muškarcu je u Županijskoj bolnici Čakovec pružena liječnička pomoć gdje je utvrđeno da je u događaju zadobio lake tjelesne ozljede.

Poradi osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Ubojstvo u pokušaju, 53-godišnjak je uhićen. Protiv njega podnijeta je kaznena prijava i u zakonskom roku predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

TEŠKA KRAĐA I KRAĐE

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda, između 10. i 12. rujna 2021. godine, evidentirana je jedna teška krađa i šest krađa. U četiri krađe nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u dvije krađe šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo četiri krađe:

Policijski službenici Policijske uprave međimurske zaprimili su kaznenu prijavu u kojoj se navodi da je 7. rujna 2021. godine (utorak) u poslijepodnevnim satima u Pribislavcu iz svlačionice sportske dvorane nepoznati počinitelj ukrao mobilni uređaj vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

U petak, 10. rujna 2021. godine, u večernjim satima u Prelogu, Trgu bana Josipa Jelačića, na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta nepoznati počinitelj ukrao je nezaključani muški bicikl. Nadalje, u subotu 11. rujna 2021. godine u Čakovcu, na Franjevačkom trgu, iz stalka za bicikle nepoznati počinitelj ukrao je zaključani muški bicikl.

Za oba bicikla materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

U subotu, 11. rujna 2021. godine u večernjim satima u Trnovcu, s dvorišta obiteljske kuće, iz otključanog automobila nepoznati počinitelj je ukrao mobilni uređaj i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se više tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

KAKO SMANJITI MOGUĆNOST KRAĐE IZ VOZILA

Krađe iz vozila u današnje vrijeme predstavljaju jednu od omiljenih meta počinitelja kaznenih djela. Ključevi vozila, torbice, novčanici i drugi osobni dokumenti, koje građani ostavljaju na vidljivim mjestima u otključanim ili zaključanim vozilima često puta predstavljaju dodatnu motivaciju počiniteljima za izvršenje krađe.

Na temelju dosadašnjih iskustava te poznajući stilove i navike kradljivaca, policija savjetuje građanima da i sami poduzmu određene samozaštitne mjere i radnje kako ne bi postali žrtve spomenutih kaznenih djela.

Ono što možemo učiniti sami:

kad napuštate vozilo, pa bilo to i na kratko, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakta i zaključajte vozilo,

ne ostavljajte ključeve i dokumente u vozilu,

ugradite alarmni uređaj ili elektronsku blokadu motora. Skriveni prekidač strujnog kruga također je dobra zamisao,

postavite dodatnu zaštitnu bravu ili polugu za blokadu upravljača,

u vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete na vidljivom mjestu,

sva vrata i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte,

ne ostavljate vozilo na zamračenom ili pustom mjestu dulje bez nadzora,

prilikom uočavanja bilo kakvih sumnjivih događaja ili osoba neobičnog ponašanja u blizini vašeg doma ili poslovnog prostora, ne dvojite već odmah prijavite policiji na broj 192.

PROMETNA NESREĆA

Čakovec – oduzeo prednost prolaska

U subotu, 11. rujna 2021. godine oko 12,30 sati u Čakovcu, na raskrižju ulica Sajmišne, Rudolfa Steinera i Republike Austrije, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 22-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, dolaskom do ceste koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, vozilom ušao u raskrižje a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je u njegovo vozilo udario teretni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 69-godišnji vozač. Nakon udara osobni automobil sišao je izvan kolnika na pješačko – biciklističku stazu, a teretni automobil odbačen je u prometni znak.

Ozlijeđeni 22-godišnji vozač vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, dok će se ozlijede okvalificirati naknadno. Tijekom vožnje 22-godišnjak nije koristio sigurnosni pojas.

INFORMACIJA

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom i jedna prometna nesreća u kojoj će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,

nepoštivanje prednosti prolaska – dvije prometne nesreće,

vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća,

nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod tri vozača.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,75 g/kg utvrđena je kod 71-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovalo u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 11. rujna 2021. godine oko 23,00 sati u Pušćinama, u Čakovečkoj ulici.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja