Međimurje Press
Policija

Policijsko izvješće za dane vikenda, 20., 21. i 22. kolovoza 2021. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

            Na području Policijske uprave međimurske između 20. i 22. kolovoza 2021. godine evidentirane su četiri krađe gdje je nastala materijalna šteta manja od 1.000 kuna.

DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA I STRELJIVA 

          Predao automatsku pušku i streljivo  

U petak, 20. kolovoza 2021. godine u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, na ulici, policijskim službenicima Policijske postaje Prelog pristupila je osoba koja je željela ostati anonimna te je dragovoljno predala automatsku pušku marke “Crvena zastava” s drvenim kundakom  cal. 7,62 mm s pripadajućim okvirom te 107 metaka cal 7,62 mm i 1 metak cal. 7,9 mm.

Puška i municija pohranjeni su u prostorijama Policijske uprave međimurske.

REMEĆENJE JAVNOG REDA I MIRA

          U Kotoribi u dva dana oduzimani zvučnici 

U Kotoribi, javni red i mir narušavali su u petak, 20. kolovoza 2021. godine oko 19,40 sati ulici Vrtno naselje 50-godišnjak s područja općine Sveta Marija i 21. kolovoza oko pola noći u Novoj ulici 22-godišnjak s područja općine Kotoriba, tako da su na dvorištu puštali glasnu glazbu preko prijenosnih zvučnika.

Zvučnici su oduzeti, dok se protiv obojice podnosi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu, zbog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.         

INFORMACIJE 

  • Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je lake tjelesne ozlijede zadobila putnica u osobnom automobilu i četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom od čega se u jednoj prometnoj nesreći čekaju kvalifikacije ozljeda.

Greška koja je prethodila prometnoj nesreći:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – tri prometne nesreće,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod 44-godišnjeg vozača osobnog automobila s područja općine Nedelišće u koncentraciji od 1,51 g/kg, u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom u kojoj se čekaju kvalifikacije ozljeda, a koja se dogodila u subotu, 21. kolovoza 2021. godine oko 14,40 sati na cesti između Gornjeg Hrašćana i Pušćina.

2) Najava preventivno-represivne akcije „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“                 

U srijedu, 25. kolovoza 2021. godine u vremenu od 8,00 do 14,00 sati, sve policijske postaje na području Policijske uprave međimurske provest će preventivno-represivnu akciju „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“.

            Akcija će se usmjeriti na :

  • suzbijanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa na prednjem i stražnjem sjedalu,
  • suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).

3)  Polaznicima sportskih kampova održana predavanja o korištenju Interneta

U četvrtak, 19. kolovoza i petak, 20. kolovoza 2021. godine, policijska službenica za nadzor i planiranje-za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske, u sklopu sportskih kampova održanih u Čakovcu, parku Perivoja Zrinskih, prostorima SRC-a „Mladost“ i na sportskim terenima II. osnovne škole Čakovec, odradila je predavanje u tri grupe na kojima je nazočilo ukupno 102 polaznika kampova, uzrasta od 1. do 8. razreda osnovne škole.

Više na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje .

4)  Poštujte prometna pravila i vozite oprezno

U sedam mjeseci 2021. godine na području Republike Hrvatske u prometnim nesrećama smrtno je stradalo 165 osoba, što je 13 osoba ili 8,6 % više u odnosu na isto razdoblje prošle godine (152 poginule osobe).

Na području Policijske uprave međimurske u sedam mjeseci 2021. dogodilo se ukupno 257 prometnih nesreća od kojih su četiri  prometne nesreće  bile s poginulim osobama, 86 s ozlijeđenim osobama i 167 s nastalom materijalnom štetom.

Više na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje .

 

                                                                                                     POLICIJSKI SLUŽBENIK

                                                                                                      ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU                                                                                                                                                          Nenad Risek                        

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja