Međimurje Press
Policija

Policijsko izvješće za dane vikenda 26., 27. i 28. studenoga 2021. godine!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda, između 26. i 28. studenoga 2021. godine, evidentirane su dvije teške krađe i dvije krađe. U obje krađe nastala je materijalna šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo teške krađe:

Između 19. i 26. studenoga 2021. godine u Čakovcu, Ulici Aleksandra Schulteissa nepoznati počinitelj je provalio u skladište privatnog poduzeća odakle je ukrao radijatore i dijelove za vodovodne instalacije.

Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Između 21. i 26. studenoga 2021. godine u Železnoj Gori nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću odakle je ukrao nekoliko kućanskih aparata i profesionalnih alata te druge predmete.

Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PRISILA PREMA SLUŽBENOJ OSOBI / OŠTEĆENJE TUĐE STVARI

Kotoriba – prisila prema službenoj osobi

U petak, 26. studenoga 2021. godine oko 9,00 sati, u Kotoribi, Ulici vrtno naselje tijekom obavljanja poslova djelatnica Centra za socijalnu skrb, maloljetnica s područja Međimurske županije dvjema djelatnicama Centra prijetila je hladnim oružjem te ih time spriječila u obavljanju službene radnje. Potom je istim predmetom oštetila njihovo službeno vozilo, gdje je razbila stražnje vjetrobransko staklo, oštetila blatobrane i druge dijelove.

Nastala materijalna šteta na vozilu će se utvrditi naknadno.

Djelatnice Centra u događaju nisu zadobile tjelesne ozljede.

Zbog počinjenja kaznenih djela Prisila prema službenoj osobi i Oštećenje tuđe stvari, prema maloljetnici će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za mladež.

PROMETNE NESREĆE

U Čakovcu i Gornjem Kuršancu prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

U petak, 26. studenoga 2021. godine oko 12,15 sati u Čakovcu, na raskrižju ulica Sajmišne, Rudolfa Steinera i Republike Austrije dogodila se prometna nesreća u kojoj 80-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka dolaskom do ulice koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je u njegovo vozilo udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravljala 28-godišnjakinja.

Ozlijeđena 28-godišnjakinja i 80-godišnjak te 85-godišnja putnica iz njegovog vozila su vozilom hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, dok će se ozlijede i događaj okvalificirati naknadno.

U subotu, 27. studenoga 2021. godine oko 17,05 sati na raskrižju kolnika državne ceste broj 3 (Gornji Kuršanec – Varaždin) i prilazne ceste prema rijeci Dravi, dogodila se prometna nesreća u kojoj 47-godišnji državljanin Republike Austrije upravljao osobnim automobilom austrijskih nacionalnih oznaka, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim, pod utjecajem alkohola u količini od 0,91 g/kg, dolaskom do ceste koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je vozilom udario u osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka s kojim je kolnikom državne ceste upravljao 36-godišnjak.

U događaju su ozlijeđeni 36-godišnji vozač, 39-godišnja putnica i dijete iz njegovog vozila, vozilom hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je vozač teško, a putnica i dijete lakše ozlijeđeni, dok je kod putnice moguća je prekvalifikacija ozljede u tešku ozljedu.

Protiv 47-godišnjeg vozača zbog počinjenja kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJA

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena i sedam lakše te četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepoštivanje prednosti – četiri prometne nesreće,

– neprilagođena i nepropisna brzina – jedna prometna nesreća,

– nepropisna vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,

– ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod pet vozača.

Najveća koncentracija u količini od 1,79 g/kg utvrđena je kod 48-godišnjeg vozača osobnog automobila s područja Općine Belice, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u petak, 26. studenoga 2021. godine oko 22.25 sati u Belici, u Ulici kralja Tomislava, u kojoj vozač brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i vidljivosti ceste.

Zbog toga je vozilom sišao izvan kolnika na autobusno stajalište, gdje je udario u nadstrešnicu stajališta te u nastavku kretanja u telekomunikacijski ormarić, betonski stup niskonaponske električne mreže i u dvije dvorišne ograde obiteljske kuće.

U događaju 48-godišnji vozač nije zadobio tjelesne ozljede.

Protiv vozača pokrenut je prekršajni postupak.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Marina Soldat  

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja