Međimurje Press
Policija

Policijsko izvješće za dane vikenda!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE  

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda, između 17. i 19. rujna 2021. godine, evidentirane su tri teške krađe i pet krađa. U jednoj krađi nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u četiri krađe šteta manja od 1.000 kuna. 

Izdvajamo krađu i tešku krađu:

1) U subotu, 18. rujna 2021. godine u noći, u Orehovici, Ulici Zrinskih nepoznati počinitelj je iz dvorišta obiteljske kuće ukrao nekoliko komada peradi, ručnu pumpu i hidropak. Potom je iz otključane garaže ukrao osobni automobil u kojem se u bravi nalazio ključ te se odvezao na ulicu gdje ga je zaustavio građanin, nakon čega je vozilo ostavio i pobjegao. U blizini mjesta događaja zaustavio ga je drugi građanin i zadržao do dolaska policijskih službenika.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 35-godišnjak s područja Općine Orehovica počinio opisano kazneno djelo.

Pronađeni ukradeni predmeti vraćeni su vlasniku.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Ovom prilikom Policijska uprava međimurska zahvaljuje građanima na pravovremenoj reakciji i pomoći kod hvatanja počinitelja kaznenog djela.

  • U nedjelju, 19. rujna 2021. godine, između 8 i 16 sati u Strahonincu, Poljskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću iz koje je ukrao domaći i strani novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom  odvjetništvu. 

DOPUNA TEŠKE KRAĐE

Čakovec – pronađen počinitelj teške krađe

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 41-godišnjak sa šireg područja Općine Donja Voća počinio kazneno djelo Teška krađa te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Naime, u petak 17. rujna 2021. godine u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava provalio je u trgovinu odakle je ukrao veću količinu ručnih satova. Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec počinitelj je uhićen i doveden u prostorije Policijske uprave međimurske.

Ukradeni predmeti vraćeni su vlasniku.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

PROMETNA NESREĆA 

Mladi vozač pod utjecajem alkohola uzrokovao prometnu nesreću 

U petak, 17. rujna 2021. godine oko 5 sati u Totovcu, Dravskoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj je 19-godišnji mladi vozač s područja grada Čakovca, upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od  1,74 g/kg, kojom prilikom se na ravnom dijelu ceste nije kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika.

Zbog toga je vozilom djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udario u autobus čakovečkih registarskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnjak s područja Općine Vratišinec. Potom je u nastavku kretanja vozilom udario u dvorišnu ogradu.

Vozač osobnog automobila i troje putnika iz njegovog vozila su vozilom hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, dok će se težina ozljeda okvalificirati naknadno.

INFORMACIJA

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, dvije prometne nesreća s nastalom materijalnom štetom i dvije prometne nesreće za koje se čeka kvalifikacija ozljeda.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti prolaska – dvije prometne nesreće,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod četiri vozača.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,74 g/kg utvrđena je kod 19-godišnjeg vozača osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći za koju se čeka kvalifikacija ozljeda, a koja se dogodila u petak, 17. rujna 2021. godine oko 5,05 sati u Totovcu, Dravskoj ulici.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Marina Soldat    

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja