Međimurje Press
Policija

Policijsko izvješće za dane vikenda!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

            Tijekom proteklog vikenda evidentirano je osam krađa i jedna teška krađa

            Na području Policijske uprave međimurske između 9. i 11. srpnja 2021. godine evidentirano je osam krađa i jedna teška krađa. U tri krađe nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u pet krađe šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo tešku krađu i dvije krađe

1) Između 10. i 11. srpnja 2021. godine u Pribislavcu, Ulici Ante Starčevića, nepoznati počinitelj provalio je u auto radionicu odakle je ukrao nekoliko brusilica i otpadne bakrene žice.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. 

2) U subotu, 10. srpnja 2021. godine u Čakovcu, iz trgovina u ulicama Kralja Tomislava i Valenta Morandinija nepoznati počinitelj je ukrao je nekoliko parfema i nakit.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave.

RAZBOJNIŠTVO

Hlapičina – u obiteljskoj kući počinjeno razbojništvo 

U nedjelju, 11. srpnja 2021.godine oko 00,30 sati u obiteljskoj kući, u Hlapičini počinjeno je kazneno djelo Razbojništvo.

Naime, 26-godišnjak je nakon druženja spriječio odlazak kući 55-godišnjaka, na način da ga je fizički napao i iz džepa ukrao novčanik u kojem se nalazilo više tisuća kuna. Potom je uz prijetnju oštrim predmetom i ponovnim fizičkim napadom tražio da mu preda još novaca. S obzirom da kod sebe više novac nije imao, prisilno ga je odveo do obližnjeg bankomata iz kojeg 55-godišnjak nije uspio podići novac pa ga je uz prijetnju tamo ostavio.

Oštećeni je u događaju lakše ozlijeđen te je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola.

Istoga dana oko 13,40 sati, u Žabniku zatečen je 26-godišnjak koji je dolaskom policijskih službenika pokušao pobjeći, ali je ubrzo uhvaćen te priveden u prostorije policijske postaje.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku.

NESTANAK OSOBE, PRONALAZAK MRTVOG TIJELA

U jezeru pronađeno mrtvo tijelo nestalog mladića 

U petak, 9. srpnja 2021. godine oko 16,00 sati u Gornjem Kuršancu, prilikom kupanja u akumulacionom jezeru nestao je mladić rođen 1999. godine s područja Koprivničko-križevačke županije.

Na mjesto događaja odmah su izašli ronioci Javne vatrogasne postrojbe Čakovec koji su nakon drugog dana potrage, 10. srpnja 2021. godine u jutarnjim satima, u jezeru pronašli mrtvo tijelo nestalog mladića.

Pregledom tijela mrtvozornik nije pronašao tragove nasilne smrti, dok je Županijsko državno odvjetništvo naložilo sudsku obdukciju.

Tijelo unesrećenog prevezeno na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec.

INFORMACIJA

            Tijekom proteklog vikenda evidentirano šest prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda na području Međimurske županije evidentirano je ukupno šest prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedan vozač osobnog automobila zadobio lake tjelesne ozljede, četiri prometne nesreće s materijalnom štetom dok se u jednoj prometnoj nesreći čeka kvalifikacija ozljeda za jednog vozača bicikla.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepoštivanje prednosti prolaska – jedna prometna nesreća,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti – dvije prometne nesreće,

– nepropisno obilaženje – jedna prometna nesreća,

– ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača. Najveća koncentracija utvrđena je kod vozača osobnog automobila rođenog 1973. godine, u količini od 2,62 grama po kilogramu, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 10. srpnja 2021. godine oko 22,05 sati, u Nedelišću, Čakovečkoj ulici.

Danijela Turk

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja