Međimurje Press
Policija

Policijsko izvješće za ponedjeljak!

KRAĐA

Iz kuće u Strahonincu ukraden novac

Iz zaprimljene prijave 75-godišnjakinje proizlazi kako je nepoznati počinitelj u subotu, 6. ožujka ove godine u Strahonincu, iz obiteljske kuće u Čakovečkoj ulici, ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE

U prometnoj nesreći ozlijeđene dvije vozačice osobnih automobila

Jučer, 8. ožujka 2021. godine nešto prije 6 sati u Maloj Subotici, na semaforiziranom raskrižju dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije vozačice osobnih automobila.

Upravljajući Volkswagen Passatom čakovečkih registarskih oznaka kolnikom Glavne ulice, 43-godišnja vozačica nailaskom na raskrižje s ulicama Braće Radić i Alojzija Stepinca, gdje se prometom upravlja uređajima za davanje znakova prometnim svijetlima (semaforima), nije zaustavila svoje vozilo kada je za njezin smjer kretanja bilo upaljeno crveno svijetlo. Zadržavajući smjer kretanja, usprkos upaljenom crvenom svjetlu, ušla je u raskrižje zbog čega je u bočni dio njezina automobila udario Ford Focus čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 65-godišnja vozačica. Vozačica Forda kretala se kolnikom Ulice braće Radić prema kolniku Ulice Alojzija Stepinca, te je ušla u raskrižje u trenutku kada je za njezin smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svjetlo. Nakon sudara VW Passat je u nastavku kretanja prednjim dijelom udario u metalni stup semafora.

Vozilom hitne medicinske pomoći 65-godišnja vozačica Ford Focusa prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje joj je pružena liječnička pomoć, te je utvrđeno da je lakše ozlijeđena. Ujedno, 43-godišnjoj vozačici VW Passata pružena je liječnička pomoć na mjestu događaja, te je utvrđeno da je u nesreći lakše ozlijeđena.

Zbog nezaustavljanja vozila na znak crvenog svjetla na semaforiziranom raskrižju i pritom izazivanja prometne nesreće, 43-godišnja vozačica VW Passata, sankcionirat će se izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 5.000 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja