Međimurje Press
Policija

Policijsko izvješće za protekli vikend

Dani vikenda, 31. srpnja te 1. i 2. kolovoza 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i sedam krađa, od čega je u pet krađa procijenjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo tešku krađu u Donjem Mihaljevcu i krađu u Čakovcu:

TEŠKA KRAĐA

U noći s 30. na 31. srpnja 2020. godine u Donjem Mihaljevcu, Ulici maršala Tita, nepoznati počinitelj je na gradilištu provalio u skladišni kontejner privatnog poduzeća odakle je ukrao pilu i nekoliko desetaka komada zaštitnih rukavica.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

KRAĐA

U subotu, 1. kolovoza 2020. godine u Čakovcu, Ulici Josipa Kozarca, nepoznati počinitelj je iz hodnika stambene zgrade ukrao tri zaključana bicikla, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja oba kaznena djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PRONALAZAK LEŠA

U jezeru pronađeno mrtvo tijelo ženske osobe

U nedjelju, 2. kolovoza 2020. godine, u jutarnjim satima uz obalu varaždinskog jezera, u visini naselja Novo Selo na Dravi građanin je uočio mrtvo tijelo nepoznate ženske osobe. Obavljenim očevidom nisu uočene ozljede koje bi upućivale na nasilnu smrt. Tijelo je prevezeno na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec gdje će se utvrditi identitet osobe.  

PROMETNA NESREĆA

Vozač osobnog automobila oduzeo prednost prolaza

U petak, 31. srpnja 2020. godine, oko 14,20 sati u Čakovcu na raskrižju ulica Tome Bratkovića i Zagrebačke, dogodila se prometna nesreća gdje je vozač rođen 1950. godine s područja općine Nedelišće, upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka te je dolaskom do raskrižja s kolnikom Zagrebačke ulice, a koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je u njegovo vozilo udario osobni automobil njemačkih nacionalnih oznaka s kojim je kolnikom Zagrebačke ulice upravljao vozač rođen 1966. s područja grada Varaždina, pod utjecajem alkohola u količini od 0,55 grama po kilogramu, a koji je u nastavku kretanja vozilom sišao izvan kolnika i udario u prometni znak.

Zbog oduzimanja prednosti prolaza protiv vozača rođenog 1950. godine i zbog vožnje pod utjecajem alkohola protiv vozača rođenog 1966. godine a kojem je određena i mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole, provest će se prekršajni postupci.

INFORMACIJE

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se ukupno tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Lake tjelesne ozljede zadobila su dva vozača osobnih automobila i putnica iz osobnog automobila, dok se kvalifikacija ozljeda čeka za jednu putnicu u osobnom automobilu.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepropisna i neprilagođena brzina kretanja – jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti prolaza – dvije prometne nesreće,

Prisutnost alkohola u krvi, u količini od 0,55 grama po kilogramu, utvrđena je kod vozača osobnog automobila rođenog 1966. godine s područja grada Varaždina, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama, u petak, 31. srpnja 2020. godine oko 14,20 sati u Čakovcu, na raskrižju ulica Tome Bratkovića i Zagrebačke.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja