Međimurje Press
Policija

Policijsko izvješće za protekli vikend

Dani vikenda, 11., 12. i 13. rujna 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe i tri krađe. Pojedinačna materijalna šteta kod dvije evidentirane krađe procjenjuje se na manje od tisuću kuna, dok se kod jedne krađe procjenjuje na više od tisuću kuna.

Izdvajamo provalu u obiteljsku kuću u Maloj Subotici te krađu torbice iz kancelarije ugostiteljskog objekta u Domašincu.

Teška krađa

U petak, 11. rujna 2020. godine između 9 i 13 sati u Maloj Subotici, Ulici Benkovec, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao muške tenisice, ručni sat, nekoliko prijenosnih uređaja za pohranu podataka (tzv. USB stick), novac te raznu odjeću.

Materijalna šteta prema izjavi 35-godišnjeg vlasnika procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Krađa

U nedjelju, 13. rujna 2020. godine u večernjim satima u Domašincu, Ulici Ivana Gorana Kovačića, nepoznati počinitelj ušao je u nezaključano spremište, a potom i u nezaključanu kancelariju u sklopu ugostiteljskog objekta, odakle je ukrao torbicu s novcem i bankovnom karticom.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Nedugo nakon krađe prolaznik je pronašao odbačenu bankovnu karticu te ju vratio 35-godišnjem vlasniku.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI / PRIJETNJA / OMALOVAŽAVANJE ILI VRIJEĐANJE MUP-A I POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

Temeljem dojave o pucnjavi vatrenim oružjem u Piškorovcu pronađena automatska puška

Jučer, 13. rujna 2020. godine nešto poslije 20 sati u Piškorovcu, policijski službenici Policijske postaje Prelog i Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske, postupali su temeljem dojave o pucnjavi iz vatrenog oružja.

Tijekom postupanja 30-godišnji mještanin pogrdnim je riječima vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Na izdana upozorenja, a potom i naredbu da prestane sa činjenjem prekršaja, 30-godišnjak se oglušio te je potom uz primjenu sredstva prisile, uhićen i priveden i policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Tijekom privođenja uhićenik je prijetio policijskim službenicima da će ih usmrtiti.

Prilikom opisanog postupanja policijski službenik Policijske postaje Prelog primijetio je kako dijete iz prtljažnika Opel Vectre, čakovečkih registarskih oznaka, kojom se koristi prethodno spomenuti 30-godišnjak, vadi automatsku pušku. U trenutku kada mu je policijski službenik naredio da odloži pušku na tlo, dijete je otrčalo do žičane ograde i bacilo pušku u susjedno dvorište. Pušku tada uzima drugo dijete i pokušava ju unijeti u obližnju kuću, ali ga u tome sprječavaju ukućani. Dijete nakon naredbe policijskog službenika odlaže pušku na tlo te se ona izuzima s mjesta događaja.

Pregledom puške utvrđeno je da se radi o automatskoj pušci marke „Crvena Zastava“.

Zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika (prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira) protiv 30-godišnjeg okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Kriminalistička istraživanja kaznenih djela prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari se nastavljaju.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Upravljao Alfom pod utjecajem alkohola od 2,98 promila i pod zabranom te završio u zatvoru

U subotu, 12. rujna 2020. godine u 19 sati i 50 minuta u Palovcu, policijski službenici Policijske postaje Prelog prilikom nadzora cestovnog prometa zaustavili su osobni automobil (Alfa Romeo), čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnji vozač.

Alkotestiranjem je utvrđeno kako je vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,98 promila, dok je provjerom statusa vozačke dozvole utvrđeno da je upravljao za vrijeme dok mu je izrečene mjera zabrane vozilima B kategorije.

Pošto je 36-godišnji vozač povratnik (recidivist) u počinjenju opisanih prometnih prekršaja, uhićen je i potom priveden u Policijsku postaju.

Uz optužni prijedlog u kojem je predloženo zadržavanje, okrivljeni vozač s područja općine Goričan, doveden je na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja dežurni sudac prihvatio je prijedlog policije i vozaču odredio zadržavanje u trajanju do 15 dana, a potom je sproveden u Zatvor u Varaždinu. 

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća. U tim nesrećama nije bilo ozlijeđenih sudionika, već je nastala materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

– nepropisno mimoilaženje, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola kod sudionika spomenutih prometnih nesreća utvrđena je kod dvojice vozača. Najveća koncentracija od 2,72 promila utvrđena je kod 26-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je u nedjelju, 13. rujna oko 14 sati i 30 minuta u Orehovici, Ulici Nikole Tesle, skrivio prometnu nesreću.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja