Međimurje Press
Policija

Policijsko izvješće za protekli vikend

DanI vikenda 30. i 31. kolovoza te 1. rujna 2019. godine.

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe i deset krađa. U tri krađe nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je njih sedam nastala šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo provalu u kuću u Držimurcu te krađu jabuka u Macincu.

U razdoblju od 24. do 30. kolovoza 2019. godine u Držimurcu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 67-godišnjakinje, odakle je potom ukrao motorni trimer, usisavač, muzičku liniju, fritezu, ženski bicikl te razno posuđe.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

U razdoblju od 28. do 30. kolovoza 2019. godine iz voćnjaka nedaleko Macinca, vlasništvo 57-godišnjaka, nepoznati počinitelj ukrao oko 1.000 kilograma raznih sorti jabuka.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su lake tjelesne ozlijede zadobili vozač osobnog automobila i putnik iz osobnog automobila te dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće.

Najveća koncentracija alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod 37-godišnjeg vozača osobnog automobila, i to u koncentraciji od 1,35 promila. Spomenuti vozač skrivio je nesreću koja se dogodila u subotu, 31. subotu 2019. godine oko 22 sata i 30 minuta u Savskoj Vesi, Radničkoj ulici.

TEŠKE KRAĐE – DOPUNA INFORMACIJA

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec otkrili počinitelje nekoliko teških krađa

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je maloljetnik sa šireg područja općine Nedelišće, počinio kazneno djelo teške krađe

Naime, u subotu 17. kolovoza 2019. godine u poslijepodnevnim satima, u šumarku u blizini rijeke Drave nedaleko Gornjeg Hrašćana, provalio je u „Audi A6“, čakovečkih registarskih oznaka, odakle je potom ukrao novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama, vlasništvo 21-godišnjaka.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Ujedno, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su maloljetnik i 19-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće, počinili kazneno djelo teške krađe.

U petak, 2. kolovoza 2019. godine oko 14 sati na obali rijeke Drave, nedaleko Gornjeg Hrašćana, provalili su u „Ford Focus“, njemačkih registarskih oznaka, vlasništvo 41-godišnjaka. U trenutku provale zatekao ih je vlasnik vozila te su osumnjičeni pobjegli s mjesta događaja.

Također, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 19-godišnjak i dvojica maloljetnika sa šireg područja općine Nedelišće, počinili kazneno djelo teške krađe.

U subotu, 27. srpnja 2019. godine u poslijepodnevnim satima u predjelu „Hrašćanska šuma“ u blizini rijeke Drave, nedaleko Gornjeg Hrašćana, provali su u „Renault Twingo“, slovenskih registarskih oznaka, vlasništvo 39-godišnjeg državljanina Republike Slovenije. Iz automobila osumnjičeni su ukrali dva ruksaka ispunjena raznim osobnim stvarima.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebna izvješća nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopune prethodno dostavljenih kaznenih prijava protiv nepoznatih počinitelja.

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

Mala Subotica – požar trafostanice

U subotu, 31. rujna 2019. godine oko 10 sati i 20 minuta u Maloj Subotici, Glavnoj ulici, izbio je požar u trafostanici (Benkovec – Mala Subotica).

Požar su ugasili pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Mala Subotica.

Očevidom uz sudjelovanje inspektorice za zaštitu od požara utvrđeno da je uzrok požara tehnički kvar na nisko naponskom razvodu trafostanice. U požaru je u potpunosti izgorjela unutrašnjost trafostanice.

Zbog požara dio naselja Mala Subotica i Palovec ostao je bez električne energije.

Prema prvim procjenama nastala šteta procjenjuje se na nekoliko stotina tisuća kuna.

O događaju dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

DOPUNA INFORMACIJE

Rezultati akcije „Alkohol“

U subotu, 31. kolovoza 2019. godine od 18 do 24 sata policijski službenici postaje prometne policije Čakovec, proveli su aktivnosti iz akcije „Alkohol i brzina“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 29 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– dva prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– iznad 0,50 do 1,00 promila – dva prekršaja;

– devet prekršaja nepropisne brzine kretanja u naselju i to:

– od 10 do 20 km/h veća od dopuštene – osam prekršaja,

– od 20 do 30 km/h veća od dopuštene – jedan prekršaj,

– osam prekršaja nekorištenja svjetala u prometu,

– tri prekršaja nepropisne uporabe mobitela i dr. uređaja,

– četiri prekršaja sigurnosnog pojasa,

– te tri ostala prekršaja.

RADOVAN GAČAL

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja