Međimurje Press
Policija

Policijsko izvješće za vikend!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i 14 krađa. Kod dvije krađe pojedinačna materijalna šteta procijenjena je na više od tisuću kuna, dok je kod preostalih 12 krađa svaka pojedinačna krađa procijenjena na manje od tisuću kuna. Izdvajamo krađu tikava nedaleko Donjeg Vidovcu te provalu u obiteljsku kuću u Donjoj Dubravi.

Krađa tikava nedaleko Donjeg Vidovca

U razdoblju od 26. lipnja do 8. srpnja 2022. godine u polju zvanom “Bistrec”, nedaleko Donjeg Vidovca, nepoznati počinitelj s njive, vlasništvo OPG-a iz Donjeg Vidovca, ukrao je petstotinjak kilograma tikava, sorte Golica. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Provala u obiteljsku kuću u Donjoj Dubravi

U noći sa subote na nedjelju (9./10. srpnja 2022.) godine u Donjoj Dubravi, Dravskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 54-godišnjaka. Nakon provale počinitelj je iz kuće ukrao nakit i novac. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

UTAJA POREZA ILI CARINE

Poreznom prijevarom oštetila državni proračun za nešto više od milijun kuna

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva te prijave nadležne porezne uprave, utvrđeno je kako je 41-godišnjakinja s područja općine Sv. Juraj u Trnju, počinila kazneno djelo „Utaja poreza ili carine“.

Naime, sumnja se da je u svojstvu direktora i odgovorne osobe u trgovačkom društvu sa sjedištem Pušćinama, u razdoblju od siječnja do srpnja 2019. godine s ciljem izbjegavanja plaćanje poreza na dodanu vrijednost, neosnovano prijavila odbitak pretporeza temeljem računa, koji se ne odnose na stvarne transakcije. Na opisani način izbjegla je plaćanje poreza u iznosu nešto većem od milijun kuna.

Protiv osumnjičene podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenog zahtjeva.

KRIVOTVORENJE ISPRAVE

Pomoću krivotvorenih recepata u ljekarni podigli, odnosno pokušali podići lijekove

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 26-godišnjak s područja općine Podturen i 22-godišnjakinja s područja općine Sv. Juraj na Bregu, počinili kazneno djelo krivotvorenja isprava.

Naime, sumnja se da je 26-godišnjak u ponedjeljak, 1. srpnja ove godine u poslijepodnevnim satima u ljekarni u Maloj Subotici, pomoću krivotvorenog recepta podigao lijek „Doreta“. Nešto kasnije, osumnjičena 22-godišnjakinja, također je pomoću krivotvorenog recepta pokušala podići spomenuti lijek, ali su joj izdavanje uskratili djelatnici ljekarne, pošto su posumnjali u vjerodostojnost izdanog recepta.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatih počinitelja.

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

Vratišinec – u požaru garaže izgorio akumulatorski i električni alat

U subotu, 8. srpnja 2022. godine oko 14 sati u Vratišincu, Ulici Gmajna, izbio je požar u garaži, vlasništvo 32-godišnjaka.

U požaru su izgorjela garažna vrata, motorna kosilica, električni prozračivač travnjaka, dva bicikla, motorna freza, akumulatorske škare za živicu i akumulatorski trimer za travu te su oštećeni zidovi i strop garaže. Požar su ugasili pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Vratišinec.

Očevidom je utvrđeno kako je do požara došlo uslijed tehničkog kvara, konkretno kratkog spoja na motoru akumulatorskog trimera za travu. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Nadležnom državnom odvjetništvu dostavit će se posebno izvješće o opisanom požaru.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su dvije prometne nesreće. U obje evidentirane nesreće nije bilo ozlijeđenih sudionika već je nastala materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda nije utvrđena.

NADOPUNA INFORMACIJE

Proteklog vikenda provedena akcija „Alkohol i brzina“

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju (09./10. srpnja 2022.) od 21 do 3 sata proveli su aktivnosti iz akcije „Alkohol i Brzina“.                                                                     Tijekom akcije ukupno je utvrđeno devet prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– četiri prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0 do 0,5 g/kg – jedan prekršaj,

– od 0,5 do 1 g/kg – jedan prekršaj,

– od 1 do 1,5 g/kg – dva prekršaja,

– jedan prekršaj odbijanja ispitivanja stupnja alkoholiziranosti,

– dva prekršaja nepropisne brzine kretanja te

– dva ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi od 1,27 g/kg utvrđena je u nedjelju, 10. srpnja u 00:58 sati u Čakovcu, Ulici Globetka, kod 33-godišnje vozačice osobnog automobila.

Najveća izmjerena brzina od 99 km/h (prometnim znakom brzina ograničena na 60 km/h), utvrđena je u nedjelju, 10. srpnja u 2:08 sati u Šenkovcu, Ulici maršala Tita,  kod 18-godišnjeg vozača osobnog automobila.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja