medjimurjepress@gmail.com

Policijsko priopćenje za dane vikenda

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet krađa i šest teških krađa, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE 

1) U noći s 12. na 13. listopada u Čukovcu, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt, odakle je ukrao novac i nekoliko kilograma kave.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

2) U subotu, 14. listopada oko 20 sati u Kuršancu, Glavnoj ulici, dvojica nepoznatih muškaraca zaustavili su 76-godišnjeg biciklistu, njemačkog državljanina, te se lažno predstavili kao policijski službenici. U trenutku kada je biciklist iz ruksaka vadio osobne dokumente, jedan od počinitelja istrgnuo mu ga je iz ruku, a potom su obojica pobjegli s mjesta događaja. U ruksaku su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i novac, dok se materijalna šteta procjenjuje na nekoliko tisuća. U događaju 76-godišnjak nije zadobio ozlijede.

Policija intenzivno traga za počiniteljima. 

Upozoravamo građane kako su se policijski službenici u građanskom odijelu, dužni prije početka primjene policijske ovlasti, predstaviti pokazivanjem službene značke i službene iskaznice. Stoga, svakako prije postupanja osobe za koje sumnjate da su policijski službenici, zatražite od njih da vam se predstave i predoče službenu značku i iskaznicu. 

KRAĐA

U noći s 12. na 13. listopada u Goričanu, Vrtnoj ulici, nepoznati počinitelj ušao je u nezaključani ugostiteljski objekt, odakle je ukrao nekoliko desetka šteka cigareta i nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

UBIJANJE ILI MUČENJE ŽIVOTINJA   

U petak, 13. listopada nešto prije 12 sati Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je dojavu građana da se ulicama Paraga kreće ozlijeđen pas.

Po zaprimljenoj dojavi policijski službenici Policijske postaje Čakovec odmah su se uputili u Parag, gdje su zatekli psa mješanca s vidljivim ozljedama po tijelu te ga predali veterinarskim djelatnicima koji su zbrinuli psa.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – pet prometnih nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda nije bila utvrđena.

(Danijela Turk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*